Annons:

Nu börjar utvecklingen av Storebro: ”Mest passionerade gruppen jag har jobbat med”

Arbetet för att vara med och utveckla Storebro har dragit igång. Torsdagens infoträff i Storebro Sportklubbs klubblokal lockade runt 25 deltagare. Foto: Ossian Mathiasson

Nu börjar utvecklingen av Storebro: ”Mest passionerade gruppen jag har jobbat med”

Storebro är nästa ort som ska utvecklas i projektet ”Unika historiska Kalmar län”. Maja Heuer hyllar personerna som deltog på torsdagens infoträff. 
– Det är den mest passionerade gruppen jag har jobbat med, säger Maja Heuer från Kalmar läns museum. 

Annons:

Projektet ”Unika historiska Kalmar län” lyfter fram utvalda orter i Kalmar län. Här i Vimmerby kommun var Gullringen först ut och nu är det dags för en ny ort. 

Turen går vidare till Storebro. Initiativet kommer från Vimmerby kommun i samverkan med Kalmar läns museum. 

– Vi ska tillsammans utveckla platsen Storebro under 2024. Storebro har valts ut med sitt spännande kulturarv och ska utvecklas fysiskt, säger Maja Heuer. 

Det ska skapas aktivitetsytor och mötesplatser, arrangeras och genomföras olika återkommande evenemang och utvecklas befintliga aktiviteter. Det ska även skapas långsiktiga platsprodukter som olika upplevelse- och besökspaket. 

Det arrangerades en infoträff med ett 30-tal deltagare i Storebro Sportklubbs klubblokal i torsdags. Kvällen inleddes med intro om projektet, platsutveckling av Storebro och presentationsrunda om vad Storebro betyder för respektive persin. 

Deltagarna delades in i grupperna och fick rita en bild om vad en besökare kan göra vid en vistelse i Storebro 2027. 

"En otroligt driven grupp"

Maja Heuer fick ta del av en hel del spännande förslag på första mötet i Storebro. 

– Här kan man redan nu se tydligt att de vill hitta fler besöksanledningar. De har allting och vill hitta sätt att paketera de olika sakerna på ett bra sätt. Alla säger samma sak och det är en otroligt driven grupp. De är så passionerade för sin plats och det är så otroligt mycket kärlek här. Det är väldigt häftigt. Gullringen var den största gruppen jag någonsin har haft och Storebro är den mest passionerade gruppen jag har jobbat med. Vid presentationsrundan om vad Storebro betyder för varje person var det så mycket kärlek, säger Maja Heuer. 

Vad är tanken att projektet ska mynna ut i?

– Det kan leda till olika saker och här handlar det mestadels om paketering och marknadsföring. Jag kommer sammanfatta det som har kommit in på infoträffen för att sedan gå till kommunen och lägga upp en utvecklingsplan med vad vi ska satsa på. Till vissa saker kommer vi söka pengar och till andra saker har kanske kommunen vissa medel. Vi kommer jobba konkret med de här sakerna under året, säger Maja Heuer. 

Tanken är att arbetsgruppen ska träffas igen den 14 mars.

– Deltagarna är väldigt på, vilket är roligt. Det är ett projekt där man inte skriver så mycket rapporter utan vi jobbar med konkreta saker. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt