Annons:

Efter Gullringen – här är nästa ort som väljs ut

Här en bild från dialogtouren i Storebro. Nu blir Storebro nästa ort i projektet Unika historiska Kalmar län. Foto: Arkivbild

Efter Gullringen – här är nästa ort som väljs ut

Gullringen valdes ut till projektet Unika historiska Kalmar län. Nu är det dags för nästa ort i kommunen.
– Vi hade flera bra alternativ, säger Jacob Käll (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Projektet Unika historiska Kalmar län lyfter fram utvalda orter i länet. En av dessa orter under det senaste projektet var Gullringen. 

– Det är inte bara kommunen som valt ut Gullringen. Här kom det verkligen underifrån också. Det har samlats många företag och föreningar, och man jobbar väldigt konkret här med att utveckla samhället, sa Maja Heuer från Kalmar läns museum.

Kommunen tycker att det blev väldigt lyckat.

– Gullringsborna var väldigt engagerade och det var ett väldigt bra arbete, så nu har man valt att fortsätta så här. I Gullringen var man jättenöjda med det arbete som gjorts.

"Hade flera alternativ"

Kommunen vill också fortsätta och nu är det dags för en ny ort. 

– Vi ville gå med igen och då är det läge att välja en annan ort. Vi hade flera alternativ, men vårt förslag är Storebro.

Varför just Storebro?

– Bland annat därför att Vimarhem är intresserade av att skapa mobilisering i Storebro. Idrottsföreningen är också intresserade och det måste finnas en motpart på orten som är villiga att vara med. 

För kommunen innebär projektet en satsning på 30 000 kronor.

– Det är jättespännande och vi är jättenöjda för all draghjälp vi kan få för att lyfta en ort, säger kommunalrådet Helen Nilsson (S).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt