Annons:

Så många fick jobb på Samhall 2023 – siffror för kommunerna

90 personer fick jobb inom Samhall i länet förra året. Foto: Pressbild

Så många fick jobb på Samhall 2023 – siffror för kommunerna

I hela landet började nästan 6 000 personer med funktionsnedsättning och nedsatt arbetsförmåga att jobba eller arbetsträna på Samhall under året. I Kalmar län var det totalt 90 nya medarbetare som började hos Samhall.

Annons:

Samhalls uppdrag är att erbjuda meningsfulla och utvecklande arbeten för personer med funktionsnedsättningar och nedsatt arbetsförmåga. Samhall har hela 24 000 medarbetare i 25 olika yrkesroller på 800 orter. 

Medarbetarna jobbar med allt från montering, paketering och lagerarbete till tvätt, lokalvård och avlastning inom äldreomsorgen. 

– Jag är glad och stolt över att få välkomna alla nya medarbetare till Samhall här i Kalmar. Den pågående lågkonjunkturen innebär ett utmanande läge för många företag och slår extra hårt mot människor med funktionsnedsättning, som även i vanliga fall har det tufft på arbetsmarknaden. Därför är det extra roligt att vi fortsatt kan välkomna kompetent personal som fortsätter göra verklig skillnad, säger Peter Boklund, distriktschef för Samhall Sydost.

I hela länet var det totalt 90 medarbetare som började under förra året. Flest, 62 till antalet, var i Kalmar. I Vimmerby var det tio och i Västervik nio.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt