Annons:

Litteraturnod Vimmerby i nytt samarbete om känt pris

Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby, gläds över att Litteraturnod Vimmerby blir medutdelare till Emilpriset. Foto: Ossian Mathiasson

Litteraturnod Vimmerby i nytt samarbete om känt pris

Litteraturnod Vimmerby inleder ett nytt samarbete med Smålands Akademi och blir medutdelare till Emilpriset. 

Annons:

Smålands Akademi grundades 1993 och har som syfte att “sprida glans och ljus över den småländska vitterheten samt att främja en småländsk identitet”. Astrid Lindgren valdes in på stol nummer ett vid grundandet och var under 2000–2002 hedersledamot då hon inte längre deltog aktivt i arbetet.

Emilpriset delas ut till Astrid Lindgrens minne för barnkulturella insatser i Astrid Lindgrens anda. Pija Lindenbaum, Barbro Lindgren, Jan Lööf och Martin Widmark är några av mottagarna.

"Samarbetet passar utmärkt"

Det fattades under söndagen ett beslut om att Litteraturnod Vimmerby ska vara med och dela ut Emilpriset. 

”Det här samarbetet passar utmärkt med Litteraturnod Vimmerbys uppdrag att främja kultur för barn och unga samt att samverka med andra institutioner och organisationer som förvaltar vårt litterära kulturarv Astrid Lindgren, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby, i ett pressmeddelande. 

Annika Lindgren, publicistiskt ansvarig på Astrid Lindgren Aktiebolag, ser positivt på att Litteraturnod Vimmerby ska vara med och dela ut Emilpriset. 

”Det är fint att kopplingen till Astrid Lindgrens uppväxtort fortsätter att vara stark, och att Smålands Akademi genom Emilpriset kan fortsätta att lyfta barnkultur, något som Astrid engagerade sig i under hela sitt liv”, säger Annika Lindgren. 

Nästa gång Emilpriset delas ut är i november 2024.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt