Annons:

 • Länspolitiker gästade ALV och fick viktigt medskick:

  I dag genomförde regionala utvecklingsnämnden ett studiebesök på Astrid Lindgrens Värld. Foto: Ossian Mathiasson

 • Länspolitiker gästade ALV och fick viktigt medskick:

  Karin Helmersson, ordförande i regionala utvecklingsnämnden, ser Astrid Lindgrens Värld som ett betydelsefullt besöksmål i Kalmar län. Foto: Ossian Mathiasson

 • Länspolitiker gästade ALV och fick viktigt medskick:

  Marknads- och försäljningschefen Lena Möller tog med länspolitikerna på en rundvandring i parken denna härliga majdag. Foto: Ossian Mathiasson

 • Länspolitiker gästade ALV och fick viktigt medskick:

  "Vi som politiker får en gemensam syn när vi kommer till ett sånt här ställe och det är även inspiration och utbildning", säger Karin Helmersson (C).

Länspolitiker gästade ALV och fick viktigt medskick: "Bra att få det bekräftat"

Politiker från regionala utvecklingsnämnden genomförde studiebesök på Astrid Lindgrens Värld på onsdagen.
– Jag tror att vi behöver påminna oss om hur otroligt stark besöksnäringen är i vårt län, säger nämndens ordförande Karin Helmersson (C).

Annons:

Ett 20-tal politiker från Kalmar läns regionala utvecklingsnämnd befann sig på Astrid Lindgrens Värld på onsdagsförmiddagen. 

– Vi har i vanliga fall våra nämndsmöten på regionen i Kalmar och försöker göra en del besök, framför allt företagsbesök. Vi tyckte att det var det dags för att besök inom besöksnäringen och då låg detta nära till hands, säger Karin Helmersson. 

ALV:s vd Joacim Johansson inledde besöket med att prata om verksamheten och marknads- och försäljningschefen Lena Möller tog med politikerna på en rundvandring i parken.

– Vi fick ta del av intressant information från Joacim där han berättade om verksamheten, framtidsfrågor, hur det har sett ut med besökare och vad man nådde för antal förra året, säger Karin Helmersson. 

Kom ALV med något medskick till er som regionpolitiker?

– Ja, infrastrukturen. Vi behöver jobba vidare med det och det vet vi. Det är alltid bra att få det bekräftat. Det Joacim sa var att ha fokus på vägar i allmänhet och järnvägen i synnerhet. Stångådalsbanan tänker han på, att tågen går och att man kommer fram till stationen i Linköping. 

Hade ni något besked att kunna lämna till ALV i dag?

– Nej, inte mer än att vi jobbar så hårt vi bara kan med infrastrukturen. Det är viktigt att få medskick från ALV och lika viktigt att nämnden får en bild av en sån här verksamhet. 

"Inspiration och utbildning"

Karin Helmersson pekar på vikten av Astrid Lindgrens Värld som besöksmål. 

– Ibland blir man hemmablind och jag tror att vi behöver påminna oss om hur otroligt stark besöksnäringen är i vårt län. ALV är en av de fyra största parkerna i landet och vi står oss väl. Vi brukar säga att Kalmar län är det fjärde största besökslänet efter storstadsområdena. Vi som politiker får en gemensam syn när vi kommer till ett sånt här ställe och det är även inspiration och utbildning. En annan aspekt är att nämnden kommer samman också, det är inte oviktigt när man ska jobba tillsammans. 

Hon njöt av att gå runt i parken i strålande majväder. 

– När folk från andra ställen i landet ställer frågor om ALV brukar jag säga att det är det bästa besöksmålet för både barn och deras föräldrar. Åker man hit så vet man att barnen har haft en bra dag och som förälder har man också haft en bra dag. ALV har en kombo som är rätt så unik. 

Efter ALV-besöket höll regionala utvecklingsnämnden sitt sammanträde på Vimmerby folkhögskola. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt