Annons:

  • Fyra skateramper och gamla torgbåten skänks till föreningslivet

    Den utdömda båten, som tidigare stod på torget, kan nu hamna hos en förening. Foto: MostPhotos

  • Fyra skateramper och gamla torgbåten skänks till föreningslivet

    Vimmerby kommun kommer erbjuda de fyra skateramperna som har varit placerade i Vimarparken till föreningslivet. Foto: Privat

Fyra skateramper och gamla torgbåten skänks till föreningslivet

Istället för att avyttra fyra skateramper och den tidigare torgbåten har Vimmerby kommun för avsikt att erbjuda dessa till föreningslivet. 
– Det är bättre att det kommer medborgarna till gagn, säger Anton Palmér på Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning. 

Annons:

Vimmerby kommun har för avsikt att göra sig av skateramperna som har varit placerade i Vimarparken och den utdömda båten som tidigare stått på torget i Vimmerby. 

Istället för att låta ramperna och båten stå i förråd och samla damm vänder sig Vimmerby kommun till föreningslivet. 

– Vi ser inte att ramperna kommer kunna vara kvar i Vimarparken med tanke på den profilering som vi gör där. Vi har inget bra ställe att ha dem på och känner inte att vi kan sköta om dem på ett drägligt sätt. Vi har pratat om vad vi ska göra med dem och kom på att det kanske skulle kunna vara lönt att kolla om det är någon förening som är intresserad av att ta över dem, lägga lite mindre tid och renovera upp dem för att sedan ha dem på sin anläggning, säger Anton Palmér.

"Ingen nytta av båten"

Vimmerby kommun har samma tanke med tidigare torgbåten som har blivit utdömd enligt säkerhetskraven som behövs för en lekplats. 

– Vi har i dagsläget ingen nytta av båten nu när vi har gjort en ny satsning på torget. Den skulle kunna komma Vimmerby kommuns föreningsliv till gagn på något sätt. Båten har blivit utdömd rent lekplatsmässigt. Vi har ett dokument på de punkter som man behöver renovera och justera för att få den godkänd. Det finns säkert någon förening som skulle kunna tänka sig att lägga tid på att få båten fin och i användbart skick, säger Palmér. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt