Annons:

Regionens utsläpp fortsätter minska: ”Kan och måste göra mer”

Regionens direkta koldioxidutsläpp minskar. "Det är många åtgärder över tid som har gett resultat", säger Johanna Schelin, hållbarhetschef på Region Kalmar län. Foto: MostPhotos/Pressbild.

Regionens utsläpp fortsätter minska: ”Kan och måste göra mer”

Region Kalmar läns koldioxidutsläpp fortsätter att minska. Årets klimatbokslut visar på en positiv trend. 
”Många åtgärder har gett resultat”, skriver regionen i ett pressmeddelande. 

Annons:

Utsläppen har sjunkit med 72 procent sedan 2012 och regionen närmar sig målet om 80 procents reduktion till 2030. Det visar klimatbokslutet för 2023.

”Det är många åtgärder över tid som har gett resultat. Vi har bland annat ställt om vår el och värme, så även kollektivtrafik och tjänsteflotta till förnyelsebart. Vi har även satsat på grönt flygbränsle samtidigt som digitaliseringen medför att vi reser mindre. Ett annat exempel är att vi har installerat lustgasdestruktor vid länssjukhuset. En hel del är gjort, men vi kan och måste göra mer”, säger Johanna Schelin, hållbarhetschef på Region Kalmar län, i ett pressmeddelande. 

"Vår tids största utmaning"

För att fortsätta minska koldioxidutsläppen planerar regionen för fler laddplatser, lustgasdestruktor vid förlossningen på Västerviks sjukhus, fortsätta ställa om från engångs- till flergångsinstrument inom vården samt restaurera möbler i stället för att köpa nytt. 

”Klimatfrågan är vår tids största utmaning såväl globalt som regionalt. Klimatet är avgörande för vår hälsa och välbefinnande, för vatten- och livsmedelsförsörjning men även för vår regionala utveckling i länet som vi är så beroende av, exempelvis rekreation och turism”, säger Johanna Schelin.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt