Annons:

DE DELAR ÅRETS MILJÖ- OCH BYGGPRIS

Astrid Lindgrens Värld är en av årets pristagare av kommunens miljö- och byggnadspris. Foto: ALV

DE DELAR ÅRETS MILJÖ- OCH BYGGPRIS

Förskolan Backsippan och Astrid Lindgrens Värld tilldelas miljö- och byggnadspriset 2017. Priset delas ut till någon eller några som visat omtanke om byggnader eller miljön. Prissumman ligger på 5 000 kronor vardera samt ett diplom.

Annons:

I år går priset till Förskolan Backsippan för deras arbete med Grön Flagg och Astrid Lindgrens Värld för byggnationen av sin nya stugby. Motiveringern för Backsippan lyder så här: 

Deras arbete med Grön Flagg har resulterat i att förskolan är Grön Flagg-certifierad. Det är ett program som hjälper lärare och pedagoger att väcka upptäckarglädje kring hållbarhetsfrågor hos barn och unga. Personalen arbetar aktivt och motiverande med förskolebarnen för en hållbar utveckling. De får bland annat lära sig om växt- och djurlivet, sortera skräp och hantera avfall.

ALV:s motivering lyder så här: 

De har byggt det svenska kulturarvet i miniformat med sin nya stugby. Det gamla Småland troget med det småländska kulturlandskapet som grund. Stugor i sekelskiftesstil med hus i olika storlekar och färger. Känslan av en stadskärna, lite som Storgatan i Vimmerby.

Priset delas ut under fullmäktigesammanträder i december. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt