Annons:

Kommunals attack på kommunen:

Kommunal attackerade kommunen i en förhandling om den nya kost- och lokalvårdsorganisationen. Foto: Jakob Karlsson

Kommunals attack på kommunen: "Behandlar inte medarbetare lika"

Det var i en förhandling mellan Vimmerby kommun och Kommunal om den nya lokalvårdsorganisationen som konflikten uppstod. Förhandlingarna avslutades i oenighet.
"Arbetsgivaren behandlar inte medarbetare lika", anser Kommunal.

Annons:

Med anledning av den omorganisation som görs inom kost- och lokalvårdsdelen skedde en MBL-förhandling mellan arbetsgivaren, Vimmerby kommun, och fackförbundet Kommunal. 

Kommunal ansåg inte att riskbedömningarna var helt utförda då deras huvudskyddsombud inte hade möjlighet att delta. 

"Arbetsgivaren klargör att det är arbetsgivaren som ansvarar för att genomföra riskbedömningar och att medarbetare och skyddsombud ska ges möjlighet att samverka vid framtagningen av dessa, vilket är genomfört", enligt förhandlingsprotokollet. 

"Kommunen gör skillnad"

Kommunal ville också att tjänsten som kost- och lokalvårdschef, som gick till den tidigare kostchefen Sofia Andersson, skulle utlysas. 

Vimmerby kommun avslog det yrkandet från Kommunal och menade att kostchef ska bli kost- och lokalvårdschef och att det inte är trovärdigt i organisationen om denna tjänst skulle bli utlyst.

Kommunal menar att kommunen inte behandlar medarbetare lika. 

"Arbetsgivaren gör skillnad när det gäller tillsättning av tjänster beroende på om medarbetaren är chef eller annan anställd. Arbetsgivaren vägrar lysa ut den nya kost- och lokalvårdschefen, men vidhåller att den administrativa tjänsten ska lysas ut", står det i protokollet.

Kommunal yrkade att arbetsgivaren skulle annonsera ut båda tjänsterna. 

Förhandlingen avslutades i oenighet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt