Annons:

Då inspekterar länsstyrelsen Vimmerby Bed & Breakfast

Räddningstjänstens beslut att stänga Vimmerby Bed & Breakfast är högsta prioritet för länsstyrelsen. Redan i morgon åker juristen Carl-Axel Persson till boendet för en tillsyn. – Tillsynen avgör hur lång tid ärendet kommer att ta, säger han.

Annons:

I morse valde länsstyrelsen att avslå Henrik Samuelssons begära om att inhibera Räddnignstjänsten beslut om att stänga asylboendet. Det innebär att förbudet mot att använda fastigheten står fast tills länsstyrelsen tagit sitt slutgiltiga beslut i frågan.

Det kommer länsstyrelsen att göra så fort som möjligt. Frågan är i stort sett högst upp på dagordningen.

– Vi kommer hantera det här så fort som möjligt. Ärendet med boenden för asylsökande är prioritet nummer ett. Om jag säger att allt annat läggs åt sidan är det ingen stor överdrift, säger länsjuristen Carl-Axel Persson.

"Beror på hur uppskruvat läget är"

Redan imorgon åker Persson till Vimmerby Bed & Breakfast för en tillsyn av boendet. Då kommer han att träffa både ägaren Henrik Samuelsson och räddningstjänsten.

– Mitt syfte med platsbesöket är att jag själv ska få en bild som jag kan förmedla till länsstyrelsen och prata ihop aktörerna. Nu pratar räddningstjänsten om en sak och Samuelsson om en annan och jag är inne på ett tredje spår. Planen är att få parterna att samtala med varandra.

Tror du det blir svårt?

– Kanske. Det beror på hur uppskruvat läget är. Relationen mellan Samuelsson och Vimmerby kommun är inte den bästa, men vi på länsstyrelsen har kunnat samtala med Samuelsson på ett bra sätt tidigare.

När tror du att ni fattat ert slutgiltiga beslut?

– Det är svårt för mig att säga. Det har att göra med vad som händer imorgon och hur stridbara de här aktörerna är. Henrik Samuelsson är synnerligen angelägen om att få igång sin verksamhet och räddningstjänsten hanterar liv och hälsa. De står tämligen långt ifrån varandra kompromissmässigt. Ju mindre oense de är desto snabbare kommer det att gå. Begär de att länsstyrelsen nagelfar alla detaljer kommer det att ta längre tid. Det som komplicerar bilden är att det inte är en jämn nivå på anläggning. Vissa delar är så gott som okej och andra delar är inte okej. Min uppgift som jurist är att klargöra hur räddningstjänsten resonerar.

Har länsstyrelsen behandlat något liknande fall tidigare?

– Inte så vitt jag vet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt