Annons:

Marie-Louise Johansson, campuschef på Campus Vimmerby, är glad för att de ar fått klartecken till en ny yrkeshögskoleutbildning.

Campuschefen om nya utbildningen: “Jag är så glad”

Campus Vimmerby fick ett mycket positivt fredagsbesked. De startar en utbildning för CNC-tekniker hösten 2018 och har beviljats start även 2019 och 2020.
– Jag är så glad, säger Marie-Louise Johansson, campuschef på Campus Vimmerby.

Annons:

Vid den här tiden under 2017 var huvudet neråt på många håll när myndigheten för yrkeshögskolan bara beviljade en av 22 ansökningar till Kalmar län. 

I år beviljades tio av 17 sökta utbildningar och Campus Vimmerby drog en vinstlott. Där ska man starta utbildningen för CNC-tekniker under hösten. 

– Jag är så glad att vi har fått positivt besked från myndigheten. Det ligger otroligt mycket jobb bakom det och framför allt engagemang från företagen som har varit involverade i hela processen. Nu kan vi äntligen erbjuda en utbildning som motsvarar företagens behov av utbildad personal, säger campuschefen Marie-Louise Johansson.

"Kan kompetensutveckla företagen"

De har varit ute hos många tillverkande företag och gjort en kompetensinventering som visar att det behövs CNC-tekniker.

– Det är en jättestor brist på CNC-tekniker här i området, då var det givet att skicka in en ansökan. Företagen var varit mycket involverade och diskuterat kursinnehåll och sagt hur de vill ha det. Utbildningen är anpassad efter deras behov och det känns riktigt bra att vi kan erbjuda detta, säger hon.  

Trodde du att ni skulle få utbildningen?

– Det är jättesvårt att säga. Vi har lämnat in och sökta utbildningar i flera år men fått avslag, säger hon.

Vad tror du att utbildningen kommer betyda?

– Det betyder att vi kan hjälpa till och kompetensutveckla företagen och se till att de får den personal som de behöver. Förhoppningsvis kan vi få människor att flytta hit när det finns jobb och utbildning här.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt