Annons:

LO delar upp sig – ny förening bildad i Vimmerby

Annika Fundin, Lena Kidsten, Erik Bouvin, Håkan Korán, Emily Palanzuela och Jerry Pettersson hoppas att decentraliseringen ska göra LO gott i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

LO delar upp sig – ny förening bildad i Vimmerby

LO decentraliseras. Den gemensamma lokala föreningen i Västervik, Hultsfred och Vimmerby blir nu tre separata och Vimmerby får en egen LO-förening.
– Vi tror att det här blir jättebra, säger Kommunals Lena Kidsten.

Annons:

Syftet med förändringen är att komma närmare medlemmarna och genomföra fler aktiviteter.

– Vi har varit ett stort område och det är svårt att få till fler aktiviteter i ett så stort område. Det har känts lite utspritt och jag tror att det blir bättre nu. Det känns jättebra, säger Annika Fundin.

LO kommer satsa lite extra under valåret.

– Det blir det. Vi kommer framförallt uppmärksamma skyddsombudens dag, kollektivavtalets dag och första maj, men sen kan det bli fler saker, säger Håkan Korán.

– Konkret är en föreläsning med Gert Månsson om psykisk ohälsa det första vi gör, men vi är i planeringsstadiet fortfarande, säger Jerry Pettersson. 

Vill se fler förbund

Fyra av de 14 LO-förbunden finns representerade i Vimmerby. Det handlar om Kommunal, IF Metall, GS och Livsmedelsarbetareförbundet.

– Det är svårt att hitta folk som vill engagera sig, men vi vill förstås att fler förbund ska bli närvarande här. Tyvärr har vi lägst anslutningsgrad där människor är som mest utsatta på arbetsmarknaden. Vem ska driva arbetarrörelsens frågor om inte arbetarrörelsen? menar Håkan Korán

Vilka frågor blir viktigast ett valår?

– Det är de fackliga frågorna med anställningstrygghet, starka kollektivavtal, sjukförsäkringssystemet och A-kassan. Alla de sakern vill vissa partier försämra eller ta bort. Det är vi väldigt oroligt över.

– Visstidsanställningar är också en viktig fråga, säger Annika Fundin.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt