Annons:

Fortsatt få ungdomar utan arbete i Vimmerby

Vimmerby tillhör fortfarande de kommuner där allra flest ungdomar har ett arbete. I april var 8,3 procent utan jobb. I riket totalt handlar det om 8,7 procent.
Det visar Arbetsförmedlingens månadsstatistik, som släpptes på måndagen.


Annons:

Arbetslösheten är fortfarande rent generellt relativt låg i Vimmerby kommun. Av den registerbara arbetskraften står 7,3 procent utanför arbetsmarknaden. I riket totalt handlar det om 7 procent och i Kalmar län 7,9 procent. 

Mörbylånga, Kalmar, Oskarshamn och Borgholm har lägre arbetslöshet i Kalmar län. 

Bland ungdomar är arbetslösheten 8,3 procent i Vimmerby kommun och i riket 8,7 procent. I Kalmar län är snittet 10,5 procent. Vimmerby har den längsta ungdomsarbetslösheten i hela länet, vilket kommunen har haft under lång tid. 

När det gäller utrikesfödda är siffrorna fortfarande klart värre. I Vimmerby är 37,4 procent utan arbete, men det är en minskning med 1,6 procentenheter jämfört med förra året och en minskning med 0,2 procentenheter jämfört med i mars månad. I riket ligger den på betydligt lägre 20,5 procent och i länet 31,7 procent. Men det finns kommuner med klart högre arbetslöshet bland utrikesfödda än Vimmerby. I Högsby saknar 48 procent arbete och i Hultsfred 44,2 procent. 

563 utan jobb

Totalt är 563 personer utan arbete i Vimmerby. 123 har varit utan sysselsättning i mer än 24 månader, vilket är en nedgång jämfört med i mars då det var 126 personer.

Totalt finns det 127 nyanmälda platser och 58 arbetssökande har fått arbete under månaden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt