Annons:

Rekordlåg ungdomsarbetslöshet i Vimmerby

Ungdomsarbetslösheten är lägre än på väldigt länge i Vimmerby. Foto: Pressbild

Rekordlåg ungdomsarbetslöshet i Vimmerby

Arbetslösheten bland ungdomar är låg i Vimmerby kommun. I juni var den 7,9 procent. Siffran är den lägsta på många år.

Annons:

Det visar den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen, som släpptes i dagarna. 

Vimmerby har den lägsta arbetslösheten bland unga i hela länet tillsammans med Mörbylånga kommun. I Hultsfred är ungdomsarbetslösheten 12,9 procent och i Västervik är den 12,1 procent. 

Högsby ligger höst med 18,8 procent. Snittet i länet är 10,0 och för riket 8,6.

Även bland utrikesfödda minskar arbetslösheten. I juni månad var den 35 procent, vilket är 3,9 procentenheter lägre än samma månad förra året. Arbetslösheten bland utrikesfödda är marginellt lägre än i maj månad.

63 fick jobb

Den totala arbetslösheten ligger nästan stilla i kommunen. 6,8 saknar arbete, jämfört med 6,7 procent vid samma tidpunkt förra året.

Under juni månad fick 63 personer arbete i Vimmerby. Fler än hälften av dem är födda utomlands. Nio av de som fick arbete är under 24 år.

105 nya platser anmäldes under juni, vilket är något färre än ett år tidigare. 513 kommuninvånarna saknar arbete och av dem har 292 varit utan arbete i ett år eller mer. 36 av dem är under 24 år och 211 av dem är utrikesfödda.

I Kalmar län varslades 56 anställda om uppsägning under juni månad. Aningen fler än juni ifjol, men bara en tiondel av varslen under maj månad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt