Annons:

Kommunalrådet:

Det måste bli ett tågstopp i Gullringen, anser kommunalrådet Tomas Peterson (M). Bilden är ett montage. Foto: KLT/Simon Henriksson

Kommunalrådet: "Nu måste det bli ett tågstopp i Gullringen"

Gullringen är ett samhälle som utvecklas. Det menar kommunalrådet Tomas Peterson (M), som skriver till Regionförbundet och Trafikstyrelsen om att det måste bli ett tågstopp i Gullringen.

Annons:

Tomas Peterson (M) skriver att han "konstaterar att i den handlingsplan för åtgärsbehov och insatser på de regionala järnvägarna Stångådals- och Tjustbanan, som föreligger för beslut till Regionstyrelsen den 7 juni, återfinns ett mötesspår i Gullringen först i etapp 2". 

Men det tycker kommunalrådet är för sent.

"Det behöver ske snabbare och kombineras med perrongsjustering och tågstopp. Gullringen är ett samhälle som utvecklas och där det nu i dagarna presenterats en världsunik satsning i besöksnäringen, som kommer att locka såväg nationella som internationella besökare och media".

Tar upp BoKlok

Det Tomas Peterson syftar på är förstås Andrew Johnstons stora satsning på ett glashotell i vattenfallet, som offentliggjordes i veckan, och som han gör tillsammans med konstnären Mikael Genberg.

Dessutom planeras det för en konferensanläggning, kaféverksamhet och utställning.

"Planerna är spektakulära men båda entreprenörerna har framgångsrikt genomfört liknande projekt tidigare", skriver kommunalrådet. 

Han tar också upp BoKlok i sin skrivelse. 

"Skanskaägda byggföretaget BoKlok växer och drar till sig allt mer inpendlande arbetskraft till Gullringen. Från starten år 2002 då man var ca 70 medarbetare har man till årsskiftet 2016/2017 växt till 205 för att nu i maj 2018 vara 230 medarbetare. I december 2017 meddelades att man investerar 250 mnkr fram till år 2020 vilket beräknas medföra ytterligare ca 50 nya arbetstillfällen", skriver han.

"Får inte bli statiskt"

Tomas Peterson menar att det är viktigt att den handlingsplan som nu antas inte blir statisk, utan kan anpassas efter förändrade förhållanden. 

"Jag vill ur Vimmerby kommuns och ett länsperspektiv lyfta upp det framväxande stora behovet av tågstopp i Gullringen".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt