Annons:

Svår situation för enheten – nästan hälften har lämnat

Tre av sju på kommunens ekonomiavdelning har slutat efter semestern. Ekonomichefen Mattias Karlsson ser en utmaning framför sig. Foto: Jakob Karlsson

Svår situation för enheten – nästan hälften har lämnat

Tre av sju på Vimmerby kommuns ekonomiavdelning har valt att sluta kort efter semestern. Det sätter förstås kommunen i en svår sits.
– Det kommer att märkas, säger ekonomichefen Mattias Karlsson.

Annons:

Tre av de anställda på kommunens ekonomiavdelning har sagt upp sig kort inpå att semestern var över. Två har gått vidare till andra tjänster inom kommunen. En tredje har blivit ekonomiansvarig för ett privat företag. 

– Det har varit nu efter semestern och det är jättetråkigt att mista goda arbetskramrater, duktiga ekonomer och medarbetare. Det tycker jag verkligen, men samtidigt förstår jag de här personerna. Man har ett driv och vill fortsätta att utvecklas. Det tycker jag är en sund inställning, även om det är jättetråkigt att tappa drivna och engagerade medarbetare. Jag tänker också att det visar att vi har haft duktiga medarbetare som är efterfrågade av andra. Något annat än det upplever jag inte, säger ekonomichefen Mattias Karlsson.

Hur påverkar det ekonomiavdelningen?

– Det handlar om tre duktiga medarbetare och det kommer att märkas. Det blir en utmaning och det påverkar hela gruppen. Det är personer som vill fortsätta att utvecklas.

Vad betyder det för arbetsbelastningen för befintlig personal?

– Det behöver jag nog inte förklara, det förstår alla att det kommer påverka oss som är kvar. Men vi kommer göra vårt bästa för att lösa det. Jag hoppas också att vi får tag i duktiga medarbetare.

"Ser över tjänsterna"

Kommunen söker nu tre tjänster till ekonomiavdelningen, men tjänsterna kan komma att förändras.

– Vi håller på med rekrytering nu och ser också över tjänsterna. Det kanske inte blir exakt likadana. Jag kan inte säga något exakt nu, men det här ger ett tillfälle för oss att se över tjänsterna. Men självklart är det ekonomer vi söker.

När tror du att ni kan vara fullt bemannade igen?

– Det hänger på vilka som söker och hur det går. Många av de som söker lär ha jobb i dag och då handlar det om tre månaders uppsägningstid. En central del är at arbeta med budgeten och internkontrollen, säger Mattias Karlsson.

Hyser du goda förhoppningar om att ni inom kort ska hitta kompetent personal?

– Jag hoppas självklart på det och att vi ska få många sökande till tjänsterna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt