Annons:

JUST NU: HÖGT UPPSATT CHEF I KOMMUNEN LÄMNAR SIN TJÄNST

Vimmerby kommuns ekonomichef Mattias Karlsson lämnar sin tjänst. Foto: Arkivbild

JUST NU: HÖGT UPPSATT CHEF I KOMMUNEN LÄMNAR SIN TJÄNST

Vimmerby kommun drabbas av ett avbräck i ledningsgruppen. Ekonomichefen Mattias Karlsson har valt att avsluta sin tjänst. Konsulten Håkan Ilestrand kommer att fungera som tillfällig ekonomichef – och lämnar därmed konsultuppdraget han haft inom räddningstjänsten. 

Annons:

Mattias Karlsson har varit ekonomichef i Vimmerby kommun i åtta års tid. Den 31 december avslutar han sin tjänst. 

– Efter flera år i kommunen väljer jag nu att kliva av mitt uppdrag. Det har blivit dags för mig att testa nya vägar och att anta nya utmaningar. Jag vill tacka för den tid jag haft förmånen att verka som ekonomichef i Vimmerby kommun. Jag kommer givetvis att sakna politiker, medarbetare, kollegor och vänner. Vimmerby kommun har stor potential och jag önskar alla lycka till i framtiden, säger han i ett pressmeddelande. 

Konsulten plockas in 

I pressmeddelandet skriver kommunen att konsulten Håkan Ilestrand kommer att plockas in som tillfällig ekonomichef tills vidare. Arbetet med att rekrytera en ny ekonomichef kommer att inledas inom kort. 

– Jag vill varmt tacka Mattias för hans arbetsinsats under dessa år. Det är tråkigt att han lämnar sin tjänst i kommunen men jag önskar honom all lycka till i framtiden.

Ilestrand har varit tillförordnad verksamhetschef inom räddningstjänsten sedan i våras. Han har även vid tidigare tillfällen arbetat inom kommunens ekonomiavdelning. 

– Behovet nu och framåt är att leda processer och verka för långsiktiga, hållbara och koncernövergripande strukturer av ekonomistyrningsarbetet. Parallellt handlar det om att leda ett mer kortsiktigt arbete med syftet att nå gemensamma och snabba resultat, säger Leijonram. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt