Annons:

KRISTINA ALSÉR RÄDDADE LIVET PÅ SIN MAN – NU PRISAS HON

Jan och Kristina Alsér var med i Nyhetsmorgon i TV4 på lördagen. Foto: TV4/Screenshot

KRISTINA ALSÉR RÄDDADE LIVET PÅ SIN MAN – NU PRISAS HON

Kristina Alsér från Locknevi får Årets hjärt- och lungräddare 2018. Detta efter att hon räddat livet på sin man, Jan Alsér.
Hon får ta emot priset i Kungsträdgården i Stockholm.

Annons:

Det var förra sommaren som Jan Alsér föll ihop utanför trapphuset. Han hade drabbats av ett hjärtstopp, men Kristina Alsér räddade livet på sin make. 

Kristina utförde hjärt- och lungräddning tills ambulansen anlände. Hon gjorde hela 800 kompressioner på sin man.

– Jag hann tänka ”det här är inte lönt.” Jag fick ingen reaktion från Janne alls. Jag skrek till honom ”dö inte.” Coachningen från SOS Alarm hjälpte mig att inte ge upp. Jag fick rådet av operatören att strunta i inblåsningarna och koncentrera mig på kompressionerna, jag hörde hur han räknade och höll takten i luren. Det stödet var ovärderligt, berättar Kristina Alsér för Riksförbundet Hjärtlungs hemsida.

Nu tilldelas Kristina Riksförbundet HjärtLungs, HLR-rådets och Stiftelsen för hjärt- och lungräddning i Sveriges pris Årets hjärt- och lungräddare 2018. 

På lördagen var Kristina Alsér med i Nyhetsmorgon i TV4 – och det inslaget går att se här.

– Jag hade ingen aning om att både Janne och barnen hade nominerat mig. Jag brast i gråt när jag fick ett telefonsamtal mellan två möten. Jag är jätterörd att få den utnämningen. Det är också lite ny energi för att fortsätta det här viktiga arbetet, säger Kristina Alsér till TV4.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt