Annons:

  • Vimmerbyprofilen fick ta emot medalj av kungen:

    Vimmerbyprofilen Kristina Alsér fick ta emot medalj av kungen. Foto: Privat

  • Vimmerbyprofilen fick ta emot medalj av kungen:

    Kristina Alsér tittar på när Stefan Löfven får sin medalj. Foto: Yanan Li/Pressbild

Vimmerbyprofilen fick ta emot medalj av kungen: "Otroligt hedrande"

Vimmerbyprofilen Kristina Alsér fick ta emot medalj av kungen på fredagen. Hon fick ta emot Hans Majestät Konungens medalj på Kungliga slottet.
– Det är otroligt hedrande, säger Kristina Alsér.

Annons:

Kristina Alsér var en av flera som fick ta emot Hans Majestät Konungens medalj på fredagen. Alsér fick tillsammans med fyra andra ta emot medaljen i tolfte storleken i Serafimerordens band. 

Den tidigare statsministern Stefan Löfven var också en av de personer som fick ta emot medalj av Carl XVI Gustaf i Kungliga slottet på fredagen.

Motiveringen till att Kristina Alsér fick medaljen var hennes framstående samhällsinsatser.

– Det är otroligt hedrande såklart. Jag är väldigt stolt över motiveringen och jag tror att alla, det var ett antal personer, som tog emot medaljer känner att man har sett det där lilla extra som man gjort och gör. Att det uppmärksammas är väldigt roligt, säger Kristina Alsér.

Varför tror du att just du får den här medaljen?

– Jag tänker att dels handlar om det som vi gjort i Vimmerby, där människor har gått samman. Det startade redan under min tid som landshövding i Kronobergs län med att jag ville få människor från olika delar av samhället att prata. Jag försökte under mina år som landshövding att tänka utifrån och in och var noga med att betona att vi är till för vad människor behöver. 

Landshövding i nio år

Kristina Alsér var landshövding i nio år, men saknar inte det uppdraget.

– Det var nio fantastiska år, men jag saknar det inte. Jag längtade väldigt mycket hem till Vimmerby, Solliden och min familj. Men jag har fortsatt att ta med mig erfarenheterna från min tid som landshövding i det jag gör både professionellt och ideellt. Kraften i det som händer när människan går samman är häftig och vi har sett det jättetydligt i kraftsamlingen här i Vimmerby.

Vimmerbyprofilen informerades om att hon skulle få medaljen i slutet av april. Hon håller förstås det här högt.

– Jag hade faktiskt samma kläder på mig i dag som när jag blev hedersdoktor på Linnéuniversitet. Det är två väldigt fina utmärkelser, men det går inte att jämföra med att bli mamma. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt