Annons:

Efter 13 år som kontorschef – nu byter han jobb

Hans Will lämnar sin tjänst som kontorschef i Vimmerby efter 13 år. Foto: Simon Henriksson

Efter 13 år som kontorschef – nu byter han jobb

I 13 år har Hans Will varit kontorschef på Handelsbanken i Vimmerby. Nu har han fått jobb i Linköping – och lämnar snart kontoret.
– Jag är ingen hoppjerka, så det har varit känslomässigt, säger han.

Annons:

Hans Will lämnade sparbanken för Handelsbanken för 18 år sedan. Efter tre år på kontoret i Vimmerby blev han kontorschef i Virserum i två år. Sedan tog han över chefsrollen i Vimmerby.

Den har han haft i 13 år – men nu väntar nya äventyr för Hans Will. Inom kort börjar han som företagsrådgivare i Linköping. Dit kommer han att pendla från bostaden.

– Det ska bli jäkligt roligt. Ska man byta tjänst så är det dags nu känner jag, säger Hans Will, och berättar att han haft diskussioner med sin chef i ett par år:

– Jag har haft ett resonemang med min chef de senaste två, tre åren om att jag skulle vilja fokusera mer på företagsrådgivning. Jag har jobbat mycket med skog- och lantbruk här och att hantera företagsrådning tycker jag är roligt. Jag ser fram emot det här.

"Ingen hoppjerka"

Han har jobbat inom bank i 30 år, men sällan bytt arbetsplats. Efter 13 år som kontorschef har han förstås byggt upp ett stort kontaktnät och nätverk.

– Jag är ingen hoppjerka, så det är klart att det är känslomässigt. Jag har haft många fina och bra kunder, och väldigt bra kollegor, så det har tagit ett tag att fatta ett sådant här beslut. Men nästan alla tycker att det är roligt för min skull och har önskat mig lycka till.

Ser du dig i Linköping fram tills pensionen nu?

– Det kan man aldrig svara på, men förutsatt att jag trivs och att det fungerar så. 

Han ser det nya jobbet som en stor utmaning.

– Det blir trots allt en mindre fragmenterad verksamhet. Nu gör man allt, det här blir ett smalare arbetsområde, men betydligt djupare. Jag ser mycket utrymme att lära mig nya saker och att bli riktigt duktig på någonting.

Vad har varit det bästa med att vara kontorschef i Vimmerby?

– Det är jättesvårt att svara på. Faktum är att det roligaste är kundmötena och affärerna, det är det jag brinner för. Men att skilja ut en enskild sak är svårt.

Ingen fara för Vimmerbykontoret

Handelsbanken har stängt ett antal kontor de senaste åren, däribland kontoret i Mörlunda. I den senaste kvartalsrapporten framkom också att Handelsbanken ska ta bort 1 600 tjänster över hela koncernen. Enligt vd:n Anders Bouvin kommer det kunna ske "på ett naturligt sätt".

Någon fara för kontoret i Vimmerby ska det inte finnas.

– Mitt beslut att byta kontor har inget med det att göra, utan det har varit ett önskemål från min sida. Det finns ingen sådan koppling. Det här kontoret är inte beroende av Hasse Will, utan det kommer vara kvar. Kontoret kommer inte att läggas ned.

Rekryteringen av en ny kontorschef är i full gång. Hans Will blir kvar tills en ny chef är på plats.

– Jag är inte delaktig i den processen, men rekryteringsprocessen måste bli helt färdig innan jag börjar i Linköping. Det måste finnas tid för mig att spela in min efterträdare. 

Han tror att det kan bli runt årsskiftet.

– Jag anser att kontoret i Vimmerby är mycket välskött och jag är nöjd att kunna lämna det efter mig som det är.

"Stora förändringar"

Fyra personer arbetar på kontoret i Vimmerby. 2005 var det sju personer.

– Alla var inte heltid, men det var sju huvuden. Det har skett stora förändringar inom banksektorn och vi ägnar oss mer åt kvalificerade uppgifter i dag. Då gick det åt folk till att upprätthålla kassan. Jag tror dock att det, trots digitaliseringen, kommer finnas ett behov av att träffas och få hjälp med att exempelvis köpa ett hus. Det är den största affären man gör och då kan det vara skönt att ha någon att prata med.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt