Annons:

Handelsbanken firar 100 år i Vimmerby med tårtkalas:

Vimmerbykontoret, där Marie-Louise Mobelius är chef, bjuder in till tårtkalas när Handelsbanken firar 100 år här. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Handelsbanken firar 100 år i Vimmerby med tårtkalas: "Jobbar nära kunden"

1919 blev Kalmar Enskilda Bank Svenska Handelsbanken i Vimmerby. I dag är det exakt 100 år sedan – vilket förstås firas på Vimmerbykontoret.
– Det blir ett födelsedagskalas med tårta och kaffe, säger kontorschefen Marie-Louise Mobelius.

Annons:

I 100 år har Handelsbanken hållit till på Storgatan 39 i Vimmerby. Många år före dess bedrevs bankverksamhet i lokalen, men det var då Svenska Handelsbanken köpte upp Kalmar Enskilda Bank.

Den här fredagen uppmärksammas 100-åringen med tårta och kalas.

– Det blir ett födelsedagskalas kan man säga med tårta och kaffe. Annars blir det business as usual, säger kontorschefen Marie-Louise Mobelius.

Vimmerby är ett av 25 kontor i den här regionen – från Norrköping till Malmö – som varit Handelsbanken i 100 år. 

– På vissa håll har kontoren blivit Handelsbanken senare, som i Hultsfred till exempel. 

"En tillväxtort"

Handelsbanken har, i förhållande till andra banker, många kontor i närområdet.

– Där våra konkurrenter tar bort kontor finns vi kvar. Handelsbanken i Sverige har fler kontor än våra konkurrenter tillsammans, det är så det ser ut.

Hur går det för er i Vimmerby?

– Det går bra. Vi har en strid ström med nya kunder som vi får till oss. Vimmerby är en tillväxtort med gott om industrier och arbetstillfällen. Man efterfrågar de tjänster vi har och uppskattar att vi finns när man ska köpa sitt första hus eller göra placeringar. Då är det bra att finnas på orten.

Hoppas ni locka några nya kunder med det här tårtkalaset?

– Det kanske gör att några kommer in och tittar, och samtidigt blir intresserade. För oss handlar det om att visa att vi har funnits i 100 år, att vi tänker vara kvar på orten och att vi är en stabil bank som satsar på det här kontoret. 

Tror du att det kommer bli ett 200-årsfirande av kontoret om 100 år?

– Det är jättesvårt att säga, men vi ser att det har fungerat med den strategi man hade för Handelsbanken, med att vara lokal och finnas med kontor nära kunden. Vi ser ett behov av det och ser att våra kunder uppskattar att vi finns nära. Mycket kan göras digitalt, men mycket kräver också någon att prata med. Vi jobbar med förtroende och den personliga kontakten är viktig. 

"Trycket är högt"

Handelsbanken har aviserat en del neddragningar i personal, men det är ingenting som påverkar lokalt.

– Det handlar främst om att plocka bort vissa utländska enheter och fokusera på vissa kärnaffärer. Projekt som har drivits inom vissa områden försvinner, men kontoren gör det inte. Vi är nästan på gränsen till för få anställda som det är nu. Trycket är högt på de som jobbar på kontoren och vi vet inte vad digitaliseringen kommer innebära än riktigt. I Vimmerby är efterfrågan på rådgivning både vad gäller lån och placering större och därför har vi inte öppet så många timmar om man inte bokar tid. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt