Annons:

En chef inom Landstinget ska ha tagit ut 90 000 i kontanter, enligt SR Kalmar. Foto: Landstinget

Högt uppsatt chef tog ut 90 000 i kontanter

I dag publicerade SR Kalmar mycket allvarliga uppgifter om Landstinget. Högt uppsatte chefen Greger Fransson ska ha tagit ut 90 000 kronor i kontanter utan att redovisa vad han gjort med dem.

Annons:

Fransson är ansvarig för Svenskt Palliativregister i Kalmar. P4 Kalmar har granskat ekonomin och upptäckt kontanta uttag på totalt 90 000 kronor under en fyraårsperiod. Under en månad 2015 plockade Fransson ut 17 000 kronor från ett kreditkort som är utställt på Landstinget.

Pengarna var avsedda att gå till den palliativa vården i landet och skulle alltså ha gått till att förbättra vården för döende personer.

Johan Rosenqvist är hälso- och sjukvårdsdirektör och har arbetsgivaransvar för Greger Fransson.

– Självklart måste alla utlägg redovisas i en sådan här verksamhet, säger han till P4 Kalmar.

Granskningen omfattar åren mellan 2013 och 2016. Greger Fransson har avböjt att kommentera till SR Kalmar.

"Ser allvarligt på det"

Samma dag som radions avslöjande meddelade Landstinget att man har beställt en extern revision av bokföringen inom Svenska Palliativregistret.

I ett pressmeddelande skriver Landstinget att olika brister i redovisningen upptäckts och att det handlar om avvikelser från regelverket för fakturahantering.

– Jag ser allvarligt på det som uppmärksammats och har därför beslutat att anlita externa granskare för en grundlig revision av verksamheten, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson.

Svenska palliativregistret är ett nationellt register som finansieras med i huvudsak statliga medel och med landstinget som huvudman.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt