Annons:

Folkkära artisten var full under julkonsert i kyrka

Den folkkära artisten Christer Sjögren var full under en julkonsert i Kisa. Här syns han i Vimmerby under turnén. Foto: Ingela Karlsson

Folkkära artisten var full under julkonsert i kyrka

På trettondagsafton uppträdde den folkkära artisten Christer Sjögren i Kisa kyrka. Christer Sjögren var märkbart berusad och sjöng sluddrigt, rapporterar Vimmerby Tidning/Kinda-Posten.
– Jag är väldigt ledsen och ber uppriktigt om ursäkt och beklagar djupt, säger Helene Rydberg Larsson.

Annons:

Christer Sjögren är en av Sveriges mest folkkära artister och var hyllad sångare i omåttligt populära dansbandet Vikingarna under flera årtionden. 

Numera åker han runt och turnerar tillsammans med Magnus Johansson och Marcus Ubeda. Turnén "I juletid" startade den 10 november i Förslövs kyrka i Skåne och besökte bland annat Vimmerby i december. Den 54:e konserten hölls i Kisa kyrka på trettondagsafton. 

250 personer hade satt sig i kyrkan för att njuta av konserten. Men det fanns ett stort problem. Redan vid repetitionerna märktes det att Sjögren hade druckit alkohol, skriver Vimmerby Tidning/Kinda-Posten.

– Det märktes redan då att Christer Sjögren inte var nykter. Han sluddrade och luktade alkohol. Men repetitionerna rullade på, allt medan Sjögren drack alkohol och blev mer och mer märkbart berusad, säger Helene Rydberg Larsson till Vimmerby Tidning/Kinda-Posten.

"Vinglade kyrkgången ner"

Enligt tidningen kom Christer Sjögren av sig flera gånger under "Stilla natt".

– Jag är väldigt ledsen och ber uppriktigt om ursäkt och beklagar djupt, säger Helene Rydberg Larsson som är kontaktperson med Billy Heil Management som arrangerade konserten.

Efter konsertens slut signerade Christer Sjögren skivor och flera konsertbesökare vittnar om att han då var alkoholpåverkad, enligt Vimmerby Tidning/Kinda-Posten.

– Christer Sjögren vinglade kyrkgången ner och gjorde så gott han kunde med skivsigneringen, säger Helene Rydberg Larsson, som på kvällen ringde till Billy Heil och berättade om konserten i Kisa. 

Christer Sjögren ska ha fått avbryta återstående konserter och blir ersatt av Elisa Lindström.

– Det här är väldigt tråkigt för de som lagt ner arbete inför och under konserten. Att vara onykter i kyrkan är naturligtvis väldigt olämpligt, säger Jörgen Sundeborn, tillförordnad kyrkoherde i Kinda pastorat.

Vimmerby Tidning/Kinda-Posten skriver att man har sökt Christer Sjögren utan framgång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt