Annons:

Vill minska antalet avvikelser – VEMAB taggar alla sopkärl

Cecilia Olivesjö, VEMAB, kommer tagga alla sopkärl under våren. Foto: Pressbild/VEMAB

Vill minska antalet avvikelser – VEMAB taggar alla sopkärl

Vimmerby Energi- och Miljö AB kommer att tagga alla avfallskärl i kommunen. Anledningen är ett nytt system som görs för att alla tömningar ska registreras, skriver VEMAB i ett pressmeddelande.

Annons:

Under våren kommer personal från Vimmerby Energi- och Miljö AB vara ute hos renhållningskunderna för att tagga avfallskärlen. 

Att tagga dem innebär att VEMAB kommer se till att alla kärl har rätt etikett där hämtadressen framgår och att kärlet har rätt koordinater. Kärlet ska också kopplas ihop med en RFID-tagg som sitter på kärlet.

– För kärl som ställdes ut i samband med att vi införde det nya systemet har vi korrekta uppgifter.  Nu ska vi även tagga kärlen hos de kunder som valde att ha kvar sitt gamla kärl och hos de som bytt kärl sedan utställningen, säger renhållningschefen Daniel Johansson.

VEMAB:s plan är att införa ett nytt system där alla tömningar registreras direkt när tömningen görs. Det ska göra det enklare att kvalitetssäkra verksamheten med målet att antalet avvikelser ska minska. För att det ska vara möjligt krävs det att alla kärl har en RFID-tagg och koordinat som är kopplad till hämtadressen.

– Det är nästan 1 500 kärl som ska taggas under våren så det krävs en del planering för att göra det så effektivt som möjligt. Kärlen finns både i våra tätorter och på landsbygd. Vi kommer börja under vecka tre och vi ska vara klara senast i april, säger Cecilia Olivesjö, som har jobbat med planering och förberedelser för detta sedan innan jul och kommer utföra taggningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt