Annons:

Så svarar renhållningschefen på påskkritiken:

Nu svarar renhållningschefen Daniel Johansson på kritiken.

Så svarar renhållningschefen på påskkritiken: "Litet behov"

Kommuninvånaren Anders Marteleur är inte glad över att återvinningscentralen är stängd över påsk. Nu svarar renhållningschefen Daniel Johansson på kritiken.
– Vår slutsats är att behovet av utökade öppettider är relativt litet, säger han.

Annons:

Att återvinningscentralen håller stängt över hela påskhelgen får Vimmerbybon Anders Marteleur att reagera. Så här sa han till Dagens Vimmerby tidigare i dag.

– Jag hade 25 säckar som jag tänkte köra ut i helgen, men upptäckte som tur var att återvinningscentralen stängde 12.30 i dag och är stängd över hela påsken. Jag tycker att öppettiderna är en skandal, jag ska kunna lasta mitt släp utan att behöva titta på klockan. I den kommun som jag flyttade ifrån är det öppet varje dag under påsk och mer generösa öppettider än vad Vimmerby har på vardagar. Jag blir frustrerad när jag inte kan slänga skräp utan att åka ifrån jobbet och det är inte rätt med dagens miljötänk. Jag tycker att man ska ha öppet som en livsmedelsbutik, vi som medborgare ska inte ens behöva fundera på om det är öppet eller inte. 

Nu svarar VEMAB:s renhållningschef, Daniel Johansson, på kritiken per mejl. Han säger att de nuvarande öppettiderna innebär att återvinningscentralen håller stängt alla helgdagar och heldagsaftnar.

Är det inte en viktig service för medborgarna att kunna besöka återvinningscentralen den här typen av långhelg?

"Vi vill hålla en så hög tillgänglighet till ÅVC som möjligt under de förutsättningar vi har", skriver han.

Har ni några funderingar på att utöka öppettiderna på återvinningscentralen?

"Just nu har vi inga aktuella planer på att utöka öppettiderna. I den kundundersökning VEMAB gjorde i höstas fick tillgängligheten till ÅVC högt betyg, 4,19 av 5. Ser vi ökat behov av högre tillgänglighet kommer vi titta närmare på våra öppettider".

Litet behov

Någon beräkning kring vad kostnaden för att utöka öppettiderna skulle bli finns inte.

"Jämfört med t ex öppettiderna i Hultsfred och Kinda har Vimmerby något högre tillgänglighet. Jämfört med större städer som Linköping har vi sämre tillgänglighet", skriver Daniel Johansson.

Han skriver också att utifrån resultatet från kundundersökningen i höstas är deras slutsats att behovet av utökade öppettider är relativt litet.

"Av de 488 kommentarerna vi fick in i samband med kundundersökningen handlade 11 st om öppettider på ÅVC. 3 av dessa tyckte att öppettiderna var dåliga och 8 att de var bra".

Daniel Johansson upplever ingen problematik med att det slängs skräp på vägen mellan VOK och återvinningscentralen när den är stängd.

"Min uppfattning är att det är sällan någon ”dumpar” avfall utanför ÅVC eller på vägen till ÅVC. Däremot är vissa av våra kunder dåliga på att täcka sina släpkärror vilket gör att de tappar avfall på vägen till ÅVC. Vägen mellan VOK och ÅVC kommer städas inom kort", svarar han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt