Annons:

Biljätten återkallar tiotusentals bilar i Sverige

Volvo återkallar tiotusentals bilar i Sverige. Foto: Pixabay

Biljätten återkallar tiotusentals bilar i Sverige

Volvo återkallar hela 37 000 bilar i Sverige, skriver Aftonbladet. Detta efter sprickor som upptäckts inuti slangen i bränsleledningen.
– Bränslet kan läcka ut i motorrummet, säger presschefen Annika Bjerstaf.

Annons:

Volvo Cars har upptäckt att felet kan förekomma i elva olika modeller med dieselmotor modellår 2015-2016. Det mest vanliga syptomet är bränslelukt från motorrummet.

– Undersökningar Volvo Cars har gjort har visat på detta problem med en bränsleledning där det kan uppstå sprickor och därför återkallas berörda bilar som en säkerhetsförebyggande åtgärd. Vad som kan hända är att bränslet över en längre tid eventuellt kan läcka ut i motorrummet, skriver Annika Bjerstaf, presschef på Volvo Cars, i ett mejl till Aftonbladet.

Berörda Volvo-kunder uppmanas att omgående kontakta en auktoriserad Volvohandlare för att kostnadsfritt få felet åtgärdat. Det ska två timmar att utföra. 

Det finns inga rapporter om personskador. 

I Sverige handlar det om 37 000 bilar som återkallas.

– På verkstaden byts bränsleledningen ut. Det är helt kostnadsfritt att åtgärda bilen och den kund som fått ett brev ringer sin Volvoverkstad och bokar en tid. Att boka en tid och åka till verkstaden är frivilligt men Volvo Cars erbjuder alltså detta som en förebyggande säkerhetsåtgärd.

Det handlar om modellerna Volvo V40, V40CC, S60, S60CC, V60, V60CC, XC60, V70, XC70, S80 och XC90.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt