Annons:

  • Efter namnbråket – här är pizzerians nya namn

    Elias Mekthar är nöjd att man nu kan lägga allt bakom sig. Foton: Simon Henriksson

  • Efter namnbråket – här är pizzerians nya namn

Efter namnbråket – här är pizzerians nya namn

Pizzeria Snickeboa blev stoppat. Nu, flera månader senare, är det klart att det nya namnet blir Pizzaboa.
Detta efter ett namnbråk med Astrid Lindgrens arvingar.

Annons:

Klassiska Pizzeria Shalom i Vimmerby gjorde en totalrenovering och bestämde sig då också för att ändra namnet. I början av december var det nyöppning och den renoverade pizzerian döptes till Pizzeria Snickeboa. 

Ett namn som fick Astrid Lindgren AB, som förvaltar arvet efter Astrid Lindgren, att se rött. Namnet fick inte användas och skyltarna skulle ned så snabbt som det bara var möjligt.

– Namnet Snickerboa hittade Astrid Lindgren på när hon skrev böckerna om Emil. Och nästan alla tänker nog på Emil när de hör det namnet. Vårt uppdrag i Astrid Lindgren AB är att förvalta hennes namn, berättelserna och karaktärerna så att magin lever vidare och inte urvattnas. Astrid Lindgren var själv väldigt noggrann med att karaktärerna inte fick användas i något annat sammanhang utan koppling till den originalberättelse där de hörde hemma. Vill någon använda något sådant namn i en affärsverksamhet säger vi nej, sa vd:n Olle Nyman i samband med det.

Blivit överens

Nu har Astrid Lindgren AB och pizzeriaägarna kommit överens. Det nya namnet blir Pizzaboa – och skyltarna är redan på plats.

– Vi fick behålla ordet "boa" och då kände vi att det här passade bra med renoveringen och vårt nya koncept. Det bästa är att komma överens och nu har vi gjort det. Det här blir bra med tanke på vårt tema, säger Elias Mekthar, en av ägarna.

Hur har det gått för er sedan renoveringen?

– Det är skönt att kunna lägga det här bakom oss, men det har gått jättebra för oss. Vi är jättenöjda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt