Annons:

Företagare reagerar starkt på pizzabeslutet:

Företagaren Kim Wickström upprörs över Astrid Lindgren AB:s förbud mot Pizzeria Snickerboa. Foto: Simon Henriksson

Företagare reagerar starkt på pizzabeslutet: "Förstör för staden"

Boston Clothings Kim Wickström reagerade väldigt starkt på nyheten om Pizzeria Snickerboa. Han tycker att Astrid Lindgren AB beter sig småaktigt.
– Det här är skamligt, säger han.

Annons:

Kim Wickström, som driver Boston Clothing tillsammans med Anna Pettersson, upprörs ordentligt över att Astrid Lindgren AB förbjuder Pizzeria Shalom att heta Pizzeria Snickerboa.

– Det är jättemärkligt. Jag blir ledsen av det, jag vet hur mycket pengar de har lagt ned och det kommer ju inte Astrid Lindgren AB att stå för. Det här får de betala själva. Det är jättemycket pengar för dem och många pizzor som ska göras för att det ska betalas, säger Kim Wickström.

Företagaren kan inte förstå hur den världskände barnboksförfattarens efterlevande kan tycka att de har ensamrätt till "Snickerboa".

– Vimmerbyfolk säger ju så. Man kallar det för "boa". Helt plötsligt är det bara kopplat till Emil i Lönneberga, jag undrar vart går egentligen gränsen? Får man heta Tommy & Annika i Vimmerby? Får man heta Emil? Om jag hade haft en butik och hetat Emil, hade jag inte fått kalla den för Emils butik, då? Jag blir så less, säger han.

"Det är för jävligt"

Han tycker att Astrid Lindgren AB delvis förstör för Vimmerby som stad. 

– Ärligt talat är det så. Visst, vi klarar oss väl utan att döpa något till saker som har med henne att göra, men egentligen skulle alla butiker heta något med henne, så Vimmerby verkligen förknippades totalt med henne. Tänk om man kunde ha Kling och Klang på torget ibland. Astrid Lindgrens Värld gör mycket bra för Vimmerby, det ska jag inte sticka under stol med, men de förstör mycket också. Jag blir så besviken. Som företagare tycker jag verkligen synd om dem, jag förstår hur jobbigt det här är för dem och stöttar dem i den här kampen. Det känns som att det bara handlar om pengar. Jag tycker att det hela är larvigt och skamligt. Man undrar vart gränsen går? Är Snickerboa den yttersta gränsen? Jag lider med pizzerian, säger han och fortsätter:

– Det här ger en bitter ton och skapar onödiga konflikter. Snickerboa är ett ord från Vimmerbytrakten och det kan man inte säga är Astrid Lindgrens eget ord. I sådana fall får de ju ordna en lista med vad man får heta och absolut inte får heta. Det är bara barnsligt det här. 

"Gör Vimmerby dött"

Nu hoppas han att många stöttar ägarna till pizzerian. 

– Jag hoppas att många går dit och köper pizza och visar sitt stöd. Jag hoppas också att man skapar opinion på sociala medier, för det här är ett problem för Vimmerby. Det gör Vimmerby som stad dött, men gör ALV starkare. Snart behöver vi inte ha några klädbutiker eller pizzerior. 

Samtidigt vill han betona att ALV betyder mycket för Vimmerby.

– Det är fantastiskt bra för Vimmerby, det är det verkligen, men sådana här grejer förstör bara. I de bästa av världar skulle det finns betydligt bättre samarbete mellan ALV och Vimmerby stad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt