Annons:

HAN TAR ÖVER PIZZERIA I VIMMERBY – BLIR SHALOM IGEN

Pizzaboa blir Shalom igen när pizzerian får ny ägare. Foto: Arkivbild

HAN TAR ÖVER PIZZERIA I VIMMERBY – BLIR SHALOM IGEN

Nawar Wehbi tar över Pizzaboa i Vimmerby och tar tillbaka det klassiska namnet Shalom. Han kommer att driva pizzerian från den 1 oktober.
– Det blir tillbaka till det gamla namnet och det gamla systemet, säger han.

Annons:

I somras kunde Dagens Vimmerby berätta att Pizzaboa i Vimmerby var utlagt till försäljning. Nu står det klart att det blir Nawar Wehbi, som har drivit Restaurang Wasa i Södra Vi i tre och ett halvt år, som tar över och blir ny ägare. Det var Vimmerby Tidning först att berätta om. 

Det blir en återgång till det klassiska Pizzeria Shalom.

– Jag jobbade på gamla Shalom. Sedan blev det ny meny och allting, och hela systemet byttes ut. Jag vet att gamla Shalom var väldigt populärt och nu ska vi tillbaka till gamla namnet, gamla systemet, gamla priser och gamla menyn. Den gamla såsen ska också tillbaka, säger Nawar Wehbi. 

Det ska med andra ord bli precis som det var för några år sedan.

– Gamla Shalom ska tillbaka till Vimmerby kan man säga. I flera år var det den största pizzerian i Vimmerby och det finns många kunder som saknar Shalom. Jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka nu. Det var ett klassiskt ställe i Vimmerby med många och nöjda kunder.

Jobbat i flera år

Nawar Wehbi har själv jobbat på Shalom i flera år.

– Därför kan jag det gamla systemet väldigt bra och förstår vad som funkade. 

Den 1 oktober tar han över den relativt nyrenoverade lokalen i centrala Vimmerby, som efter ett namnbråk med Astrid Lindgrens arvingar tog namnet Pizzaboa. Tanken från början var att pizzerian skulle heta Snickeboa. 

– Jag blir väldigt glad om kunderna kommer tillbaka. Jag kommer köra många erbjudanden de första tio dagarna, så det här kommer bli kanon. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt