Annons:

Idag släpps informationen om vilka AF -kontor som läggs ned

Idag släpps informationen om vilka AF - kontor som stängs

Idag släpps informationen om vilka AF -kontor som läggs ned

Idag kommer Arbetsförmedlingen att presentera vilka kontor som kommer att finnas kvar. Arbetsgivare och fack är inte överens men ett beslut är ändå fattat av arbetsgivaren.
- Vi är inte överens med arbetsgivaren. Vi har en annan åsikt än vad arbetsgivaren har, säger Marie Martinsson, pressansvarig för fackförbundet ST. Samtidigt har ST skickat ut ett brev till samtliga ordförande och vice ordförande i landets kommunstyrelser. Här nedan kan man läsa det brevet.

Annons:

"Vi skriver till dig eftersom vi är oroliga över vad som kommer att hända med Arbetsförmedlingen och vad som kommer att ske med de arbetssökande." Så börjar brevet som Britta Lejon och Fredrik Andersson skrivit till landets alla ordförande i kommunstyrelsen, med anledning av förändringarna på Arbetsförmedlingen.

Bästa ordförande/vice ordförande i kommunstyrelsen
Vi skriver till dig eftersom vi är oroliga över vad som kommer att hända med Arbetsförmedlingen och vad som nu kommer att ske med de arbetssökande. Som du säkert vet så står Arbetsförmedlingen inför gigantiska utmaningar som kan leda till att ett stort antal orter i landet blir utan ett Arbetsförmedlingskontor.

Hittills har vi fått kännedom om att drygt hälften av alla kontor ska läggas ner, både i medelstora städer och i glesbygd. Drygt en tredjedel av personalen, cirka 4 600 medarbetare har varslats om uppsägning. Detta är bara början. Januariöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljö- partiet, Liberalerna och Centerpartiet innebär att Arbetsförmedlingen ska göras om i grunden. ST som är det största fackförbundet för anställda inom Arbetsförmedlingen håller med om att det finns ett behov av att reformera Arbetsförmedlingen: men inte genom att dränera myndigheten på resurser.

Som det ser ut nu kommer glesbygden och de som behöver Arbetsförmedlingen som mest – långtidsarbetslösa och nyanlända att drabbas värst. Utforma den nya arbetsmarknadspolitiken så att grundläggande samhällsservice med förmedlingskontor finns i hela Sverige. Skapa större samverkan mellan den statliga arbetsmarknadspolitiken och de insatser som kommunerna ansvarar för. Vi befarar att om staten drar sig tillbaka från ansvaret för de som står längst från jobben så blir det kommunerna som får ta över ansvaret.

Vi hoppas att du kontaktar din eller dina riksdagsledamöter på din ort och uttrycker dina åsikter i den viktiga frågan om Arbetsförmedlingen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt