Annons:

SUCCÉTRÄNAREN SÄGER ADJÖ – KLAR FÖR NYBRO

Hampus Sylvegård lämnar Vimmerby Hockey efter avancemanget. Foto: Ossian Mathiasson

SUCCÉTRÄNAREN SÄGER ADJÖ – KLAR FÖR NYBRO

Det kom redan innan kvalserien trovärdiga uppgifter om att Hampus Sylvegård lämnar Vimmerby Hockey. Nu, trots det hockeyallsvenska avancemanget, är hans tid i klubben förbi. Han är presenterad av Nybro Vikings.

Annons:

Hampus Sylvegård har varit tränare i Vimmerby Hockey i två säsonger. I den första ledde han laget till sista hindret innan kvalserien, där sedan Nybro Vikings blev för svåra. Just Nybro Vikings gick sedan upp i Hockeyallsvenskan.

Den här säsongen tog Sylvegård Vimmerby till en historisk kvalserie, men han lär för evigt bli ihågkommen som den tränare som förde VH hela vägen upp i Hockeyallsvenskan.

Nu skriver dock klubben på sina sociala medier att Sylvegård lämnar Vimmerby. 

– Jag vill tacka Vimmerby för allt stöd och kärlek ni har gett oss och mig dessa två säsongerna. Vimmerby tog in mig som kanske ett litet osäkert kort och gav mig verkligen chansen till att utvecklas. Ni kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat och är jättetacksam över allt ni som klubb, spelare och fans har gjort för mig. Vi har gjort något riktigt stort tillsammans och det kommer alltid vara med mig. Vem vet vi kanske syns i framtiden. Tack för allt, säger Sylvegård i ett uttalande.

Presenterad av Nybro

Kort efter att Vimmerby gått ut med detta släppte Nybro Vikings att Hampus Sylvegård blir ny assisterande tränare till Tommy Samuelsson i klubben. Avtalet med Nybro är på tre säsonger. 

– Jag ser fram emot att komma till Nybro och fortsätta på den resan som föreningen befinner sig i. Jag har hört mycket gott om Nybro och deras kultur samt intresse för ishockeyn. Den vill jag vara en del av framåt, säger Hampus Sylvegård till klubbens hemsida. 

Kim Ahlqvist, klubbdirektör i Nybro, säger så här:

– Vi har haft en dialog med Hampus sedan en tid tillbaka och är väldigt glada över att han signerat ett kontrakt som sträcker sig över de kommande tre säsongerna. Vi vill fortsätta accelerera ishockey både på ledarnivå och spelarnivå. Hampus är en framtidsman i svensk ishockey har och redan i Vimmerby visat en stor kompetens genom att ta laget till Hockeyallsvenskan. Nu ser vi fram emot att se honom i vår dagliga verksamhet, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt