Annons:

Antalet hushåll med snabb uppkoppling ökar – länet ligger efter

Allt fler får tillgång till fiber och snabb internetuppkoppling. Foto: Pixabay

Antalet hushåll med snabb uppkoppling ökar – länet ligger efter

Andelen hushåll med snabb internetuppkoppling ökade från 61 till 67 procent under förra året. Det innebär att länet fortfarande ligger efter nationellt.

Annons:

I landet ligger andelen på 82 procent – alltså hela 15 procentenheter högre än i Kalmar län. Kalmar ligger högst i vårt län med 82 procent och värst är det i Borgholm med futtiga 38.

Vimmerby, Hultsfred och Västervik ligger på ungefär samma nivå; Vimmerby ligger på 63, Hultsfred 67 och Västervik 65.

Hultsfred ligger på ungefär samma nivå som 2017, medan ökningen i Vimmerby är sju procentenheter och Västervik cirka tio. I hela länet är ökningen sex procentenheter.

"Viktigt att vi håller i detta"

I tätorterna ligger andelen på 77 procent och i glesbygden på 29.

– Det är viktigt att vi håller i detta och fortsätter utbyggnaden på bred front i länet och tacklar de utmaningar vi står inför, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör, i ett pressmeddelande.

Mer än var tionde hushåll har valt att inte ansluta sig, vilket förstås är ett problem i arbetet. Ett annat är att det helt saknas tidplan för utbyggnaden på flera områden.

– Vi arbetar både nationellt och regionalt för att hitta lösningar på detta. Men närmast måste påbörjade utbyggnadsprojekt fullföljas där hushåll och företag väntar på leveranser under 2019 och 2020, säger Magnus Hammarstedt, bredbandskoordinator.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt