Annons:

MÅNGMILJONSTÖD FÖR UTBYGGNAD PÅ LANDSBYGDEN

Både VEMAB och VMEAB får nu miljoner av Post- och Telestyrelsen för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Foto: MostPhotos

MÅNGMILJONSTÖD FÖR UTBYGGNAD PÅ LANDSBYGDEN

I dagarna kom beskedet att hela 22 områden på landsbygden i Västerviks kommun fått 21 miljoner kronor i bredbandsstöd av Post- och Telestyrelsen. Även Vimmerby kommun får miljonstöd. 

Annons:

Västerviks Miljö & Energi AB, VMEAB, vill bygga fiber på landsbygden i Västerviks kommun och har därför arbetat fram bidragsansökningar för medfinansiering av fiberutbyggnad. 

Nu har 22 områden i kommunen beviljats drygt 21 miljoner av Post- och Telestyrelsen i bredbandsstöd. I faktarutan nedan ser ni exakt vilka områden som berörs. 

– Det känns fantastiskt bra att vi har fått alla bidragsansökningar beviljade och att vårt arbete lönat sig. Det är en tydlig uppmuntran att vi ska fortsätta att bygga ut fibernät på landsbygden där behovet är störst. Numera är ett fungerande kommunikationsnät en förutsättning för att bo kvar och verka på landsbygden. Det har ju påvisats inte minst under pandemitiden med hemarbete, distansundervisning, näthandel med mera, säger Mee Särneroth, ansvarig för affärsutveckling på Västervik Miljö & Energi.

VMEAB kommer gå ut med mer information och beställningsmöjligheter i de områden som är berörda. Mer exakta datum kommer också kommuniceras senare, men slutdatum för samtliga projekt är 1 december 2026. 

Även Vimmerby Energi- och Miljö AB får 7,1 miljoner kronor i bredbandsstöd av Post- och Telestyrelsen för ett projekt i Västervik/Tuna Norr-Syd.

Fakta

Områden som berörs i Västerviks kommun: Västra Hjorted, Averum Ekö, Bredglo, Bågvik Sommarstugeförening, Efteranslutningar Rumma, Efteranslutningar Stångeland Björnsholm, Grindö, Grundemar, Gröndalen, Hjorteds Gård Haraldsbo, Hocklåva, Hultö, Idö, Kallåker, Peterslund Hjulbynäs, Skedshult Södra, Stämshult, Svinnersbo, Tribbhult, Valstad Rödsle, Ytterhult, Överum Öst. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt