Annons:

SVIF BYGGER ALLVÄDERSBANOR FÖR FLERA MILJONER

Södra Vi IF:s idrottsanläggning Ulfveskog ska utrustas med allvädersbanor i en investering som landar på 5,7 miljoner kronor. Foto: Carina Mathiasson

SVIF BYGGER ALLVÄDERSBANOR FÖR FLERA MILJONER

Södra Vi IF har i många år kämpat för att få allvädersbanor på Ulfveskog. Nu trillar de ekonomiska beskeden in på löpande band till satsningen som går på 5,7 miljoner kronor.
– Vi ska börja i mitten av maj och vara klara tre månader senare, säger SVIF:s ordförande Håkan Danielsson.

Annons:

Södra Vi IF har under många år ansett att anläggningen på Ulfveskog har för dåliga förutsättningar för ungdomarna som vill utöva sina friidrottsgrenar. 

Efter några jobbiga år med färre utövare i verksamheten har intresset börjat stiga – och nu kommer det glädjande beskedet att Ulfveskog ska förbättras ordentligt för att anpassas till dagens tävlingsverksamhet. 

Investering på 5,7 miljoner

Det är ett projekt som går på totalt 5,7 miljoner kronor och bidragen från olika aktörer har accepterats. För något år sedan sa Vimmerby kommun ja till 1,8 miljoner och i går fick Håkan Danielsson det positiva samtalet från Allmänna arvsfonden som har beviljat SVIF 2,8 miljoner kronor. 

– Vi ansökte om drygt tre miljoner men vi är nöjda ändå. Vi har dessutom fått 275 000 kronor från Idrottslyftet, 100 000 kronor från Sparbanksstiftelsen och vi själva har avsatt 150 000 kronor, säger Håkan Danielsson. 

Det är bara Länsstyrelsens beslut som SVIF väntar på och där har klubben ansökt om 200 000 kronor. 

– Det ska inte vara några bekymmer att klara den ekonomiska biten längre tack vare alla bidrag. Man är alltid lite spänd innan man får beskeden, säger Danielsson. 

I mitten av maj drar byggarbetet igång och förväntas stå klart tre månader senare. Då har Ulfveskog utrustats med allvädersbanor som ger ett bra underlag. 

– För föreningen betyder det att vi får en modern anläggning för friidrott och förhoppningsvis kommer det innebära att vi får fler ungdomar som är intresserade av friidrott och vill ge det en chans. Vi har duktiga ledare i friidrotten och det blir givetvis lättare när man får en anläggning som ser ut på alla andra ställen. Det ger klubben ett otroligt lyft.

"Kan snart börja andas ut"

Enligt Danielsson kommer a-planen vara avstängd i en månad från mitten av juli till mitten av augusti. 

– I övrigt kan vi ha träningar och matcher på a-planen för våra fotbollslag. Det kan hända att det blir någon enstaka match på b-plan.

Hur känns det att det blir allvädersbanor efter flera års kamp?

– Man kan snart börja andas ut, så vill jag säga det. Vi ska dra detta i hamn först, sen får vi se vad nästa satsning kan bli. Vi har inte vågat att gå vidare med några stora tankar men nu känner jag att vi kan börja tänka framåt. 

Allvädersbanorna gör det möjligt att utöva alla möjliga friidrottsgrenar.

– Det enda man inte kan utöva är slägga, det kanske sätts upp en släggbur i ena hörnet på sikt men det är inte klart. 

När blir det invigning?

– Jag kan tänka mig att det blir någonstans i månadsskiftet augusti-september eller i mitten av september. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt