Annons:

Vändningen: Kommunen köper in nya P-skivor efter stoppet

Vimmerby kommun väljer, trots gårdagens besked, att köpa in nya parkeringsskivor. Foto: Arkiv

Vändningen: Kommunen köper in nya P-skivor efter stoppet

I går kom beskedet från Vimmerby kommuns gatukontor att det inte skulle göras en ny beställning av parkeringsskivor. Nu kommer vändningen från politiskt håll.
– Vi kommer beställa parkeringsskivor och ha sponsring från våra kommunala bolag (Vimarhem och VEMAB), säger kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Det krävs parkeringsskiva för att parkera i centrala Vimmerby och de som har saknat en sådan har kunnat köpa det på Vimmerby Turistbyrå. 

I går kom beskedet att de är slut och inga nya köps in. 

”De vi köpte in är slut och just nu ser vi inget behov av att köpa in fler. Ser Turistbyrån ett behov av P-skivor kan de köpa in egna”, sa Maria Åkerö, trafikingenjör på gatukontoret, till Dagens Vimmerby.

"Vi agerar snabbt" 

Beslutet har rört upp känslor bland kommuninvånarna som inte förstår hur Vimmerby kommun tänker. För en stund sedan tog kommunledningen med Ingela Nilsson Nachtweij (C) och Ola Gustafsson (KD) kontakt med DV för att berätta att de kommer beställa parkeringsskivor med sponsring från Vimarhem och VEMAB på. 

– Vi tycker att det är rimligt att vi kan tillhandahålla parkeringsskivor så det blir lättillgängligt för de som ska parkera i vår stad, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Ola Gustafsson (KD).

Har ni haft kännedom om att p-skivorna är slut?

– Nej, vi fick kännedom om det efter artikeln. Vi agerar snabbt och tycker att det är en viktig fråga. Det är viktigt att vi kan hitta sponsring på p-skivorna så det inte belastar gatukontoret, säger Ingela Nilsson Nachtweij. 

När sker beställningen? 

– Den kommer göras så fort som möjligt. Vi behöver utforma den tillsammans med Vimarhem och VEMAB, säger hon.  

Hur många p-skivor blir det?

– Ett tillräckligt antal men detaljerna överlåter vi till tjänstemannanivå, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt