Annons:

Lösning klar för tillfälliga matsalen i Vimmerby idrottshall

Den tillfälliga covid-19-anpassade matsalen i Vimmerby idrottshall kommer vara kvar. Men nu ska ett företag anlitas för att bära möblerna ut och in två gånger dagligen så att Vimmerby Innebandyklubb får tillgång till lokalerna.

Lösning klar för tillfälliga matsalen i Vimmerby idrottshall

Vimmerby kommun väljer bort att lägga över en miljon kronor på att hyra ett uppvärmt tält som tillfällig matsal åt Vimarskolan. Istället har man beslutat att behålla den nuvarande lösningen i idrottshallen, men kommer anlita ett företag som bär möblerna ut och in två gånger varje dag.

Annons:

I våras tog kommunstyrelsen beslut om att flytta in Vimarskolans matsal i idrottshallens A-hall i ett led av covid-19-anpassning.

– Då innebar det inte några större bekymmer för andra verksamheter, men i och med att Vimmerby Innebandyklubbs säsong nu är i gång med matcher och träningar så fungerar inte nuvarande upplägg. Dessutom finns det risk för att mattan i hallen skadas av stolar, bord och liknande, säger Marie Nicholson (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

"Väldigt mycket pengar" 

Vid ett extra kommunstyrelsemöte för ett par veckor sedan fick man ett förslag presenterat för sig som innebar att man skulle hyra ett uppvärmt tält. Kostnaden för det skulle ligga en bit över en miljon kronor för ett år.

– Vi valde att ta en runda till för att se om vi kunde en bättre lösning. Vi tycker att det är väldigt mycket pengar, säger Marie Nicholson.

– Det finns en tanke om att man ska kunna eftersöka de här pengarna, men det finns inget som tyder på att det säkert är så. Det skulle lika gärna kunna bli så att kommunen får stå för hela kostnaden för tälten. Så vi vågar inte ta den risken med en miljon kronor av våra medborgares pengar.

Bär möblerna ut och in

Kommunstyrelsen har nu fastnat för ett alternativ, till mindre än halva kostnaden och med möjlighet att säga upp avtalet på kort varsel.

– Ett företag kommer flytta möblerna åt oss – ut och in, två gånger om dagen. Vi kommer även utrusta möblerna med golvskydd, det kommer finnas extra mattor i entrén för att samla upp smuts från skor och det kommer att vara extra städning dagligen, berättar Marie Nicholson.

Sammanlagt kommer detta kosta kommunen 440 000 kronor per år.

– Men vi har ett månadsavtal, så skulle det vara så att rekommendationerna förändras och man kan flytta tillbaka in i matsalen, så kan vi avsluta det.

I priset ingår också en mobil serveringslinje.

Bra för skolan och för VIBK

Ola Gustafsson (KD) är ledamot i kommunstyrelsen:

–  Den här lösningen innebär att idrottsundervisning kan bedrivas i halva idrottshallen dagtid, medan man använder andra halvan till matsal. Dessutom får Vimmerby IBK tillgång till hela hallen under kvällar och helger.

Både Vimarskolan och  Vimmerby Innebandyklubb ska ha bekräftat att detta är en lösning som är fullt tillfredsställande för dem.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt