Annons:

Framgångsrika Vimmerbyelever laddar för SM:

Ellen Thunberg och Melker Johansson ser fram emot SM i Ung Företagsamhet i början av den kommande veckan. Foto: Alexander Högberg

Framgångsrika Vimmerbyelever laddar för SM: "Tror på vårt företag"

Ellen Thunberg och Melker Johansson är vidare till SM för UF-företag i Stockholm efter att ha vunnit kategorin Årets Innovation med sitt UF-företag Smålandseken på UF-mässan i Kalmar i mars.

Annons:

SM i Ung Företagsamhet äger rum i Älvsjö utanför Stockholm mellan måndag och onsdag och det är 240 UF-företag från norr till söder som tävlar i de olika kategorierna. 

UF-företagen tävlar i olika kategorier beroende på vilken tävling som de har vunnit regionalt, men alla företagen tävlar i kategorin Årets Monter.

"Har en bra idé som kan gå långt"

Ellen och Melker går i tvåan på samhälls- respektive teknikprogrammet på Vimmerby gymnasium och har skördat stora framgångar med sitt UF-företag Smålandseken UF. De båda Målillaungdomarna vann Årets Innovation på UF-mässan i Kalmar och tidigare har de också vunnit Idénästet i Västervik. 

– Det ska bli otroligt kul att representera Kalmar län på SM. Jag vet att det kommer vara tuff konkurrens, det är ändå Sveriges bästa UF-företag som tävlar mot varandra i de olika kategorierna. Jag tror på vårt företag då vi har en bra idé som jag tror kan gå långt, säger vd:n Ellen Thunberg. 

Hur har tiden varit efter UF-mässan i Kalmar?

– Den har varit jätterolig. Vi har varit på kickoff, jobbat med affärsutveckling och planerat monter, säger Ellen Thunberg. 

Gör ni några förändringar i ert sätt att presentera företaget?

– På UF-mässan bestod vår monter av ett kök som föreställde hur det kunde se ut med våra produkter hemma i en bostad. Vår monter på SM kommer fokusera på historien som vi förmedlar i våra produkter. Det kommer vi göra med hjälp av några affischer som beskriver händelser som har skett under tiden som eken har växt. 

I Kalmar läns SM-trupp, som består av 19 elever, ingår även Cary U Home från Västerviks gymnasium, som vann Årets Vara och Årets Hållbara Företagande på UF-mässan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt