Annons:

Kommunen köper in elbilar –

Kommunen köper in tre nya elbilar till fordonsparken. Foto: Pixabay/Genrebild

Kommunen köper in elbilar – "Jag väljer alltid elbil"

Kommunen har valt att köpa in tre nya elbilar. Inköpet ska förstås leda till mindre utsläpp av koldioxid.
– Persontransporter står för en betydande del av koldioxidutsläppen i vår kommun och det är därför effektivt att genom nya fordon reducera våra egna utsläpp, säger Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på Miljö- och byggnadsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Annons:

Omställningen till eldrift är ett stort steg i kommunens miljö och hållbarhetsarbete och fler elfordon kan komma att köpas in till andra verksamheter.

– Kommunen behöver analysera och göra en noggrann planering för de val av mer hållbara transporter som ska göras. När vi framåt ska ställa om kommunens bilpark måste det ske utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv, både ekonomiskt och ekologiskt, säger kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Kommunens mål är att samtliga fordon inom kommunen ska drivas av förnybara bränslen och den nya biogasmacken i Vimmerby underlättar förstås den målsättningen.

"På kort sikt innebär det att konventionella fordon kan bytas mot biogasdrift och att några elfordon placeras här och var. På längre sikt ser det ut som att elbilar kommer att stå för en mycket större andel än idag", skriver kommunen.

– Jag väljer alltid elbil i första hand när jag är ute på tjänsteresor. Kommunens elbilar ger en härlig klimatsmart känsla och en bra komfort, avslutar Ingela Nilsson Nachtweij.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt