Annons:

AVSLÖJAR: Här är det lokala företaget som köper upp Älö Trä

Christoffer Lindqvist och Tomas Lindqvist på Tomas Tak & Bygg tar nu över Älö Trä. Foto: Simon Henriksson

AVSLÖJAR: Här är det lokala företaget som köper upp Älö Trä

Älö Trä kommer leva vidare. Det lokala företaget Tomas Tak & Bygg blir ny huvudägare.
– Det känns jättebra, säger ägaren Tomas Lindqvist.

Annons:

För en tid sedan begärdes överraskande Vimmerbyföretaget Älö Trä i konkurs. Framtiden för företaget, som har cirka 35 anställda, var mycket oviss och samtliga anställda blev uppsagda. 

Orsaken till konkursen var nedgången inom trähusbranschen. 

– Det är den allmänna nedgången av byggandet som ligger bakom och det blev inte bättre när byggsubventionerna försvann med M & KD-budgeten. Älö Trä har en bra nisch så det borde fungera, har fackrepresentanten Tommy Rälg tidigare sagt.

"Beviljat finansiering"

Men Älö Trä kommer leva vidare. Det lokala företaget Tomas Tak & Bygg tar över verksamheten. Det kan Dagens Vimmerby berätta i dag.

– Banken har beviljat finansiering för fortsatt drift av verksamheten i Älö Trä, bekräftar ägaren Tomas Lindqvist. 

Tomas Tak & Bygg kommer bli huvudägare och ser stor potential och möjliga synnergieffekter mellan företagen. Inriktningen för företaget blir dels att fokusera på toaletter och sanitetsanläggning till offentlig sektor, samt anläggningsägare som till exempel campingar.

– Efterfrågan och besöktrycket på besöksnäringen är stort. Trenden är tydlig att många väljer att semestra i Sverige, flygandet och svenska valutan är viktiga faktorer som påverkar turistnäringen i Sverige, säger Lindqvist.

"Stort behov"

Älö Trä kommer även fortsättningsvis vara underleverantör till husindustrin. Den påbörjade resan att industrialisera och digitalisera produktionen ska bli en nyckelfaktor för att lyckas. 

– Fokus på standardisering och effektiva arbetsmetoder blir ledstjärnor för verksamheten. Behovet av bostäder, i synnerhet billiga bostäder, är fortfarande stort.

Målsättningen är att kunna återanställa delar av tidigare personal, men eftersom uppstart kräver mycket kapital kommer verksamheten att starta i en mindre kostym, meddelar ägarna. Hur många anställda som får behålla jobbet och när produktionen kommer igång är för tidigt att säga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt