Annons:

Företag hårt drabbade – tjuvar stal dyra kaffemaskiner och åkgräsklippare: ”För jävla tråkigt”

Två åkgräsklippare, två dyrbara kaffemaskiner och sju mikrovågsugnar har stulits vid inbrott hos tre företag. Motorsport har drabbats en tredje gång. Foto: MostPhotos

Företag hårt drabbade – tjuvar stal dyra kaffemaskiner och åkgräsklippare: ”För jävla tråkigt”

Tre företag i Vimmerby har drabbats av inbrott, där tjuvarna slagit till mot Motorsport en tredje gång. Bland det stulna finns åkgräsklippare och dyrbara kaffemaskiner.

Annons:

Så sent som för ett par veckor sedan stals ett 75-tal robotgräsklippare värt miljonbelopp vid två olika tillfällen från Motorsports lager. Här kan du läsa mer om det. 

Nu har lokalen vid gamla Fanérfabriken på Södra Industrigatan i Vimmerby drabbats av inbrott igen. Tre företag berörs, Tomas Tak & Bygg, Älö Trä Vimmerby och Motorsport – en tredje gång.

Även den här gången handlar det om ett stort värde på det stulna. För Motorsports del rör det sig om två åkgräsklippare, värda runt 100 000 kronor respektive 25 000 kronor.

– Det är bedrövligt. Jag vet inte vad man ska säga. Nu är det bara att hoppas att polisen får tag i dem, säger Andreas Jalminger, som är anställd i företaget.

Efter tre inbrott, kan det bli aktuellt att byta lokal?

– Jag vet inte vad vi ska göra, vi får se vad som händer. Nu är säkerheten det viktigaste. Vi var på väg att tömma lagret, men hade inte hunnit flytta de här båda maskinerna innan helgen.

Flyttade ni av säkerhetsskäl?

– Det fanns inte så mycket kvar. Det var bara fyra maskiner så det kändes onödigt att ha dem stående där, utan det var bättre att sätta dem någon annanstans och vara lite trångbodda. Men vi hann som sagt inte flytta allt, säger Andreas Jalminger.

”Kostar en massa pengar"

Drabbade är också Tomas Tak & Bygg och Älö Trä som har blivit av med varsin kaffemaskin till ett värde av omkring 50 000 kronor styck och sammanlagt sju mikrovågsugnar.

– Det är för jävla tråkigt, säger ägaren Tomas Lindqvist. Det är kallt av dem, det är tredje-fjärde gången det är inbrott i fastigheten på kort tid. Det här skapar en massa merarbete och kostar en massa pengar.

Stefan Gustafsson, vd på Älö Trä, kan bekräfta att de också drabbats.

– Jag fick veta det i söndags eftermiddag, då var jag på plats. Förmodligen har det hänt i lördags.

Vad tänker du kring det som hänt?

– Bara tråkigt, det blir en massa merarbete och extrakostnader, svarar Stefan Gustafsson likt Tomas Lindqvist.

Fastighetsägare är Holmstrand & Karlsson Fastighets AB.

– Det här känns jäkligt trist. Vi har varit förskonade tidigare, men nu har de hittat dit, säger Pär Holmstrand, delägare.

Vidtar ni några åtgärder för att undvika att det händer igen?

– Vi ser över våra låssystem. Annars finns det inte så mycket mer vi kan göra. Vi har Securitas som ronderar och det är inhägnat område, det har det alltid varit.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt