Annons:

Årets ALMA-pristagare besöker Vimmerby i dag

Bart Moeyaert kommer till Vimmerby i dag. Foto: Pressbild

Årets ALMA-pristagare besöker Vimmerby i dag

I morgon och på lördag besöker ALMA-pristagaren Bart Moeyaert Vimmerby – och givetvis blir det ett besök på Astrid Lindgrens Näs där författaren håller en föreläsning.
– Det ska bli jättekul, säger Anna Thalin, tillförordnad verksamhetsledare för Astrid Lindgrens Näs.

Annons:

Flamländske författaren Bart Moeyaert fick årets ALMA-pris – världens största pris inom barn- och ungdomslitteraturen och givetvis instiftat till minne av Astrid Lindgren. Priset är på fem miljoner kronor och varje pristagare har förstås besökt platsen där allting började: Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby.

I morgon är det dags för Moeyaerts visit.

– Han ska vara hos oss nästan hela dagen. Först är han på AL-skolan och sedan kommer han hit. Han ska få uppleva miljön här och så ska det blir roligt att lyssna till hans föreläsning, säger Anna Thalin.

"En varm relation till Astrid"

Bara en av Moyaerts många böcker finns översatt till svenska; ”Kärleken man inte förstår”.

– Den har kommit i nyutgåva nu och vi fick hem den i veckan så det är också härligt. Jag tycker det är jättestort att pristagaren kommer hit, det är som det ska.

Den ”riktiga” pris ceremonin är i Stockholm på måndag.

– Han har varit i Stockholm tidigare i veckan och ska till ALV på lördag så det blir en riktig Astrid-vecka för honom. Det känns som att han har en varm relation till Astrid och att hon varit med honom från tidig ålder.

Tidigare tillkännagavs vinnaren i Vimmerby, men det har nu flyttats till Stockholm.

– Det finns en önskan om att ha det i barndomsminnet och det hade varit jättekul, men det är inget jag driver just nu, säger Anna Thalin.

Mer om pristagaren och årets utnämning kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt