Annons:

Interaktiv utställning när Maja Enqvist ställer ut om Komedianterna

Nu pågår en något annorlunda utställning på Warmbadhuset med Komedianterna.

Interaktiv utställning när Maja Enqvist ställer ut om Komedianterna

Det är en annorlunda utställning som pågår på Warmbadhuset just nu. Maja Enqvist, känd från Komedianterna, ställer ut med målningar och små föreställningar om amatörteater.
– Det är jätteroligt, säger hon.

Annons:

En ny, aningen annorlunda utställning pågår på Warmbadhuset den här helgen och nästa. Maja Enqvist, engagerad i teatergruppen Komedianterna sedan 1991, ställer ut med utställningen "Teater". 

Komedianterna startade i Vimmerby 1982 och har gett Vimmerbyborna möjligheten att ta del av teater på hemmaplan sedan dess. 

Besökaren får en inblick i hur livet är som amatörskådespelare, man får se en mindre teaterföreställning, få information om ljus och ljud, testa smink – och dessutom är det en interaktiv utställning, där besökaren kan ta selfies med kläder, hattar och boa.

– Man kommer in i logen och får se alla föreställningar vi har haft genom åren. I teaterrummet illustreras det ljud och ljus, vi har ställt ut apparater som får illustrera den biten av teater med tekniken. Sedan är det ett axplock av olika pjäser vi har, som exempelvis "Den girige" och "En julsaga". 

"Mycket teknik"

Maja Enqvist gillar att måla och det är också en utställning med hennes målningar.

– Jag har två intressen: teater och att måla. Jag har varit med och ställt ut mina elevers alster, men nästan aldrig ställt ut själv. Jag har varit med i en del samlingsutställningar, men det här var ett bra sätt att sammanföra dem. Jag har målat olika föreställningar vi har haft, stadsvandringar, revyer och teaterföreställningar.

Tanken är att det ska bli en "naken upplevelse".

– Det är mycket teknik, snickrade kulisser och det finns en tanke med det. Det är för att man ska se det naket, att inget döljs, säger Enqvist:

– Det är också roligt att de som kommer hit kan låna kläder, hattar och så vidare. Sedan kan man ställa sig i ramarna och ta selfies, på det sättet är det en interaktiv utställning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt