Annons:

Komedianterna öppnar dörren på julafton:

Anders och Maja Enqvist på Komedianterna i Vimmerby bjuder in alla till julfirande på julafton. Foto: Ossian Mathiasson

Komedianterna öppnar dörren på julafton: "Skapar en gemenskap"

Ingen ska behöva sitta ofrivilligt ensam på julafton. Då bjuder Komedianterna i Vimmerby in alla som vill ha sällskap på julafton till ett mysigt julfirande i gemenskap. 

Annons:

Komedianterna har bjudit in till öppet hus på julafton både 2018 och 2019. Det blev inget 2020 på grund av coronapandemin och det var endast personer med koppling till Komedianterna som träffades i fjol. 

Nu gör Komedianterna comeback med öppet hus i teatern på julafton. Det finns många som sitter ofrivilligt ensamma hemma på jul och det är något som Komedianterna vill ändra på. 

– Vi väljer att ha öppet för alla och det skapar en gemenskap. En gång kom två herrar från Kisa på besök och de hade letat efter Janssons frestelse överallt. Det var slut så de kom dit och upptäckte att vi hade det de önskade sig. Då blev deras jul räddad, säger Maja Enqvist. 

"Väldigt generöst"

Komedianterna bjuder på julbord, kaffe, glögg, kaka och trevligt umgänge. 

Många personer inom Komedianterna är med och hjälper till i förberedelserna. Precis som tidigare år har man hittat samarbeten med restauranger och butiker som gör själva julmatsbuffén smidigare. 

– Vi har flera lokala butiker och restauranger som har ställt upp jättebra. Ett stort, varmt tack till alla som har sponsrat, vilket är väldigt generöst, säger Maja Enqvist. 

– Vi har budgeterat för att vi betalar själva, sedan går vi ut med frågan och då är det många företag som hjälper till. De är så många så det behöver inte vara så stora pengar, säger Anders Enqvist. 

Kalle Anka och hans vänner kommer visas på bioduken klockan 15.00 och Per Backstad står för musikunderhållningen. 

– Det känns inte som någon uppoffring och det är också mysigt för oss att få fira jul på det här sättet. Vi håller på från 12 till 18 och åker sedan hem för att öppna julklappar och titta Karl-Bertil Jonssons julafton, säger Maja Enqvist.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt