Annons:

Kommunen ordnar bussresa till pridetåget i Kalmar

Vimmerby kommun anordnar en en bussresa till pridetåget i Kalmar under vecka 36. Foto: Pixabay

Kommunen ordnar bussresa till pridetåget i Kalmar

Även i år arrangeras Kalmarsunds Pridevecka i början av september i Kalmar. Vimmerby kommun vill också passa att ordna HBTQ-aktiviteter under veckan och har till exempel löst en buss till och från pridetåget i Kalmar.

Annons:

För att göra ett krafttag kring HBTQ-frågorna i Vimmerby kommun formades en HBTQ-grupp i våras som fick i uppdrag att förbättra arbetet kring HBTQ-personers rättigheter. 

Vimmerby kommun har planerat flera aktiviteter som ska inträffa under Kalmarsunds Pridevecka 2019. Det handlar bland annat om att det har bokats en buss till och från pridetåget i Kalmar den 7 september och Vimmerby bibliotek inviger sina regnbågshyllor. 

”Det är en del i att tillgängliggöra biblioteket. Genom att lyfta fram hbtq- och normundersökande medier hoppas vi kunna bidra till människors rätt att synas, respekteras och att bemötas på ett professionellt sätt”, skriver Vimmerby kommun på sin hemsida. 

Kommunen efterlyser också tips från kommuninvånare som har planer på att göra något under Prideveckan som äger rum vecka 36. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt