Annons:

Marie-Louise Johansson är Campuschef på Campus i Vimmerby.

Miniseminarier för kommunanställda om flyktingmottagandet

Campus Vimmerby erbjuder tre olika föreläsningar för kommunanställda. Bakgrunden är det ökade flyktingmottagandet. – Alla är pressade men vi vill att de anställda ska få en ökad förståelse, säger campuschefen Marie-Louise Johansson.

Annons:

Campus Vimmerby kom med förslaget till kommunstyrelsen som nappade direkt. Därför hålls sex föreläsningar under våren med tre olika teman: "Den svenska modellen för flyktingmottagande, förhållningssätt och bemötande", "Värdegrund och mångfald" och "Hot och våld". Alla föreläsningar hålls vid två tillfällen. 

– Alla verksamheter som finns i Vimmerby kommun blir involverade och påverkade av det kraftigt ökade flyktingmottagandet. Därför ville vi att de kommunanställda skulle få ta del av de här föreläsningarna, säger campuschefen Marie-Louise Johansson. 

Förra måndagen när Mats Lundberg berättade om den svenska modellen för flyktingmottagande var 70 anmälda. 

– Tanken är att de anställda ska få en ökad förståelse helt enkelt. Alla är pressade och det är bra att få veta varför vi tar emot människor på flykt och exempelvis vad en kvot- och kärleksflykting är. Det är viktigt att få vetskap om det, säger Marie-Louise Johansson.

Tror du att det generellt är för dålig koll?

– Det är nog väldigt blandat. 

Två av tre föreläsningar inriktar sig just på flyktingmottagandet och integrationen, och den tredje handlar om hot och våld. 

– Hur planerar man på sin arbetsplats om något händer och det uppkommer en hotfull situation? Det är viktigt att ha med sig. Det är en mer generell utbildning som är kopplad till arbetsmiljön också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt