Annons:

Hultsfredsman krävs på stort belopp av Försäkringskassan

En man från Hultsfred krävs på ett stort belopp av Försäkringskassan. Foto: Pressbild

Hultsfredsman krävs på stort belopp av Försäkringskassan

En man i 60-årsåldern från Hultsfred har fått för mycket pengar från Försäkringskassan. Nu tvingas han betala tillbaka drygt 380 000 kronor efter att ha fått sjukersättning medan han jobbat.

Annons:

I oktober 2012 beviljades mannen halv sjukersättning på grund av nedsatt arbetsförmåga och Försäkringskassan beslutade i slutet av mars 2019 att inte längre betala ut sjukersättning till mannen från och med april 2019.

När Försäkringskassan gjorde en sammanställning av mannens arbetade tid visade det att mannen bara skulle haft rätt till en fjärdedels sjukersättning och ingen sjukersättning alls från och med november 2014. Sedan november 2014 har mannen börjat jobba i en utsträckning som ska innebära ett lägre sjukersättningsbelopp. 

Försäkringskassan menar att de har gjort en felaktig utbetalning av sjukersättning för tiden oktober 2014-mars 2019, vilket innebär att mannen tvingas betala tillbaka 382 742 kronor. 

Försäkringskassan bedömer att det inte finns några särskilda skäl för att befria honom från att betala tillbaka pengarna. 

Hultsfredsmannen hade till den 5 juli på sig att betala hela beloppet, annars hotade en dröjsmålsränta.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt