Annons:

Mark Levengood kommer till litteraturfestivalen

Mark Levengood kommer till litteraturfestivalen. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

Mark Levengood kommer till litteraturfestivalen

I höst anordnas den nya litteraturfestivalen i Vimmerby. Författaren och programledaren Mark Levengood kommer till avslutningen av festivalen.

Annons:

Under tre dagar i höst fylls Vimmerby av evenemang och aktiviteter om litteratur. Det kommer vara barn- och ungdomslitteratur i centrum och det blir bland annat författarsamtal, uppläsningar, skriv-workshops och aktiviteter för hela familjen. 

– Vi kör en första pilotfestival redan 2019 och på sikt satsar Vimmerby berättar på att bli en internationell barnlitteraturfestival. Vi har redan knutit kontakt med Hay Festival i Wales. Nu söker vi samarbete med förlag och litterära aktörer, säger projektledare Erica Månsson, Nilsson & Månsson, i ett pressmeddelande.

Det exakta programmet är inte helt klart, men Mark Levengood – som tidigare har gästat Astrid Lindgrens Näs – kommer att avsluta festivalen lördagen den 19 oktober. Det är det första deltagarnamnet som har släppts.

Förutom festivalen omfattar satsningen även andra aktiviteter kring litteratur och stöd till professionella i länet. Satsningen har sin bas i Vimmerby, men tanken är att den ska göra avtryck i hela länet. 

Under året kommer också en regionförfattare att anställas, vilket är landets första regionförfattare. 

Festivalen arrangeras av Vimmerby kommun i samarbete med Region Kalmar län, Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby bokhandel och Vimmerby handel.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt