Annons:

Nästan en miljon kronor till litteraturnoden i Vimmerby

Jacob Käll (C), Peter Högberg (S), Anna Mellergård och Ola Gustafsson (KD) gläds förstås över nyheten. Foto: Pressbild

Nästan en miljon kronor till litteraturnoden i Vimmerby

Vimmerby kommun får 950 000 kronor i anslag för 2021 för arbetet med litteraturutvecklingen i Kalmar län. 

Annons:

Regionala utvecklingsnämnden i Kalmar län godkände på onsdagen överenskommelsen med Vimmerby kommun om huvudmannaskap för litteraturutveckling i Kalmar län. Dessutom tog man beslut om ett anslag på 950 000 kronor för 2021. 

– Mycket glädjande att Litteraturnod Vimmerby genom detta anslag ges möjlighet att fortsätta utveckla litteraturen i Kalmar län, säger kultur- och fritidsutskottets ordförande Ola Gustafsson (KD) i ett pressmeddelande.

Sedan hösten 2019 finns en regional litteraturutvecklare på plats i Vimmerby. Genom den här långsiktiga överenskommelsen förtydligas det regionala uppdraget. 

– Det känns skönt när alla formalia faller på plats, efter mer än ett års arbete. Dels har vi ju under en tid gått under arbetsnamnet ”länslitteraturen”, men nu är det officiellt att vi heter Litteraturnod Vimmerby, säger verksamhetsledaren Anna Mellergård. 

Till namnet har också en logotyp och grafisk profil tagits fram. Det finns dessutom en verksamhetsplan, vision, mål och budget.

– Att utvecklingsnämnden i dag formellt godkänt överenskommelsen, som är ett tydligt och användbart verktyg för det fortsatta arbetet, känns såklart riktigt, riktigt bra, säger Mellergård. 

Regionen har även äskat om statliga medel från Statens kulturråd för att ytterligare stärka verksamheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt