Annons:

Turisterna väller in i Vimmerby – de har slagit nytt besöksrekord

Turistbyrån har slagit nytt besöksrekord i juli. Foto: Simon Henriksson

Turisterna väller in i Vimmerby – de har slagit nytt besöksrekord

Turistsommaren i Vimmerby tycks bli den bästa på många år. ALV slog rekord i både juni och juli och även turistbyrån märker av en större anstormning jämfört med tidigare.

Annons:

I juli har turistbyrån i Vimmerby slagit besöksrekord med över 3 000 fler besökare än samma månad 2018. Man har också noterat ett försäljningsrekord i butiken. 

Det skriver kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) i ett pressmeddelande. Det ökade intresset innebär att personalen har fått flytta sina kontorplatser för att öka butiksytan. 

"Jag som KSO och som styrelseledamot i den ekonomiska föreningen besökte Turistbyrån i måndags och fann att lokalerna är alldeles för små för det höga trycket som väntas under resten av säsongen. Därför skedde ett byte av lokalytor så att personalen återigen får kontorsplatser i ett separat rum och butiken får större yta", skriver Nilsson Nachtweij i ett pressmeddelande. 

Turistchefen Peter Göransson lämnar sitt uppdrag inom kort och kommunen är mitt inne i en utredning av hur turismverksamheten ska drivas i framtiden. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt