Annons:

Oro för parkeringssituation vid nybygge:

Oro för parkeringssituationen finns det i Vimmerby. Foto: Pixabay

Oro för parkeringssituation vid nybygge: "Bedömningen är att det räcker till"

Aptare Fastigheter hoppas på ganska snar byggstart för sitt projekt vid kvarteret Kiosken. Vimmerbybor oroar sig dock för parkeringssituationen.
– Det finns en bedömning av att parkeringarna räcker till, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Annons:

Finns det tillräckligt med parkeringar i centrala Vimmerby? Den frågan diskuteras ofta och efter vår senaste artikel om Apatare Fastigheters centrala byggnation har flera kommuninvånare hört av sig. 

De undrar hur parkeringssituationen ska lösas. I nuläget fungerar även den tomt Aptare tänker bebygga som parkering.

– Och var ska de som bor där parkera? Det finns inte många parkeringar som det är i dag, säger en Vimmerbybo som kontaktat vår tidning.

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) säger att kommunen jobbar med en ny parkeringsstrategi.

– Det görs en ny utredning nu. Frågan om parkering för de boende ägs av Aptare och där får de hitta något avtal, säger hon.

Hon säger att det finns ett stort behov av nya bostäder, men att parkeringssituationen också måste lösas.

– I relation till behovet av bostäder är det helt rätt att de får bygga där, men det är en utmaning att lösa parkeringssituationen. Men det måste gå att lösa.

"Kan alltid se problem"

Ola Gustafsson (KD) är ordförande i samhällsbyggnadsutskottet och säger att han gärna vill se fler parkeringsplatser och inte färre.

– Jag kan alltid se problem när det försvinner parkeringsplatser och det är bra när det finns parkeringsplatser lättillgängligt. Jag tycker att det ska vara lätt att hitta parkeringar, men jag ser inte att det är någon kris i dag. Det finns två parkeringsgarage i anslutning till Kiosken och tack vare dem räcker det till. 

Just nu jobbas det med en större trafikplan där man också tittar på en parkeringsstrategi.

– Inget är färdigt än, men det ingår i den stora helheten. Tittar man på de båda parkeringsgaragen är det sällan det är fullt där. Även välbesökta dagar finns det ofta platser där. Bedömningen är att antalet parkeringar räcker till. Jag ser inte att det här i sig innebär att det blir slut på parkeringsplatser.

Finns det planer på nya parkeringsplatser?

– Vi behöver se möjligheter att tillskapa parkeringsplatser och har det under uppsikt, men det finns inget konkret jag kan uttala mig om.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt